Într-un atelier din Bucureşti, Lucian Simion recondiţionează biciclete.
Lucian Simion: „Noi ne ocupăm de tot - de mecanică, cromare, vopsire, tot ce înseamnă ca bicicleta să arate ca nouă, acestea sunt proiecte mai scumpe, care se încadrează între 800 şi 2.000 de lei”.
Tot din pasiunea pentru sport a pornit şi afacerea lui Dan Geantă care, alături de trei prieteni, foloseşte plăcile uzate de skateboard ca să obţină obiecte pe care apoi le vinde.
Dan Geantă: „Sunt plăcile întregi, din care încă mai putem scoate o placă mai mică, din interiorul ei decupăm o placă de plimbare, şi plăcile rupte le transformăm în diverse alte obiecte, de la bijuterii, până la home design. Avem un ceas la care am lucrat, bijuteriile clar pot fi de la cercei, brăţări...”
De lumea accesoriilor se leagă şi afacerea pe care a deschis-o Marieta Kojanov. După ce a lucrat vreme de 20 ani de în industria textilă pentru mărci străine, Marieta a deschis acum doi ani propriul atelier de cămăşi şi accesorii bărbăteşti. O afacere care a ajuns să producă deja mii de euro pe lună.
Marieta Kojanov: „Îmi doresc ca ceea ce fac acum să se transmită şi copiilor mei, eventual să ne întoarcem în trecut şi să păstrăm acel meşteşug de croitorie când fiecare dintre bunicii noştri avea un croitor, un avocat”.
Cămăşile nu sunt însă pentru orice buzunar: unele ajung să coste 600 de lei. Sunt însă clienţi dispuşi să plătească şi mai mult ca să iasă din anonimat printr-un simplu accesoriu personalizat.