Plan detaliu. Oamenii care fac voluntariat sunt mai sănătoşi, mai puţin predispuşi la depresie şi mai productivi
Data actualizării: Data publicării:
Studiile arată că oamenii care fac voluntariat pentru o cauză, oricare ar fi ea, sunt mai fericiţi, mai sănătoşi, mai puţin predispuşi la depresie şi chiar mai productivi la serviciu. Însă mai bine de 70 la sută dintre români nu s-au implicat niciodată, benevol, într-o acţiune civică. De multe ori, lipsa de implicare vine mai degrabă din teama de a nu avea timp decât din lipsa totală de interes pentru a-i ajuta pe alţii. Cum fac totuşi unii oameni, angajaţi cu normă întreagă, să găsească timp pentru a face Romania bine, aflaţi duminică seara, la Plan detaliu, de la 20:30.
Emilia Radocea, voluntară: Sunt foarte importante meditațiile pentru un copil. Trebuie să țină pasul cu atâtea materii și știți cum sunt materiile noastre. Trebuie să le știm pe toate până în clasa a 12-a. Și... și eu când am fost elevă am avut nevoie de puțin ajutor în afara orelor de școală și am zis că pot să ofer asta gratis, având în vedere că sunt destul de costisitoare niște meditații. Și nu toată lumea își permite. Și mai ales dacă cineva vrea să învețe mai ales..de ce să fie împiedicat de partea materială.
Reporter: Ați fi reușit cumva să plătiți meditații la matematică?
Elena Mitică, mama Anei-Maria: Nu cred, nu cred că... mă rog, am mai avut etape cu alte chestii în familie. Nu ne-am fi descurcat. Și atunci nu aș fi putut să mă descurc pe parte financiară să îi plătesc meditațiile. Vă spun, fără Emilia.... A fost și este un ajutor foarte mare. Iar ele s-au înțeles foarte bine.