(P) Joburi care nu vor dispărea în următorii 10 ani. Lista companiilor cu planuri de recrutare la Angajatori de TOP

Data publicării:
IMG1_ADTB

Piața forței de muncă trece printr-o transformare continuă și semnificativă, experții considerând că avansul adoptării sistemelor și tehnologiilor inteligente este o nouă provocare atât pentru companii, cât și pentru angajați. În ceea ce privește companiile, acestea vor trebui să se adapteze pentru a integra cât mai armonios inteligența artificială cu inteligența umană. În schimb, angajații trebuie să fie la curent cu tendințele pieței muncii și să fie deschiși spre învățarea de noi abilități și competențe specifice locurilor de muncă din viitor.

În următoarea perioadă va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente definitorii pentru ce înseamnă piața muncii în România, târgul de joburi, Angajatori de TOP - cel mai mare eveniment de carieră din România.

Organizat din 2006, evenimentul va avea loc la Timișoara, București și online.

  • Angajatori de TOP Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri, pe 18-19 octombrie;

  • Angajatori de TOP București, la Sala Palatului, pe 25-26 octombrie;

  • Angajatori de TOP Online, pe Hipo.ro, în perioada 4-30 noiembrie.

Este dificil de prezis cu exactitate care locuri de muncă vor dispărea în următorii 10 ani deoarece multe aspecte pot influența evoluția pieței muncii.

O analiză realizată de Catalyst Solutions - compania care organizează târgul de carieră Angajatori de TOP, arată că, locurile de muncă care implică sarcini repetitive și de rutină sunt susceptibile de a fi automatizate. Această automatizare ar putea reduce numărul de locuri de muncă din anumite domenii.

Experții recomandă celor care lucrează în prezent ca traducători, operatori call-center sau operatori de introducere a datelor să-și extindă domeniile de interes și să investească în dezvoltarea personală și profesională. Acest lucru le va permite să se adapteze la cerințele în schimbare ale pieței muncii.

Din perspectiva celor mai mari companii, top 5 joburi care vor exista și în 2033 cuprinde poziții precum: inginer hardware, agricultor, programator, șofer și specialist în digital marketing. Indiferent de transfomările tehnologice care vor continua în anii următori, aceste joburi nu se află în pericol de a dispărea de pe piața muncii.

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă în aceasta toamnă, pot aplica la peste 7.000 de joburi, oferite de cele 100 de companii prezente la Angajatori de TOP București. Oportunități de carieră vor fi deschise în domenii variate de activitate: Inginerie, BPO, Retail, servicii financiar-bancare, FMCG, Pharma și Automotive. Printre companiile care pot fi întâlnite în cele 2 de eveniment sunt: BAT Romania – în calitate de Partener Principal, alături de: Renault Group Romania, Valoris, PENNY., Siemens Energy, Mega Image, Omniasig, AECOM, Finastra, Danone, futurenet, Apa Nova, Concentrix, ADP Romania, ABA - Austrian Business Agency, Baker Tilly, Evolution Romania, Allianz-Tiriac Asigurari, Prysmian, Hornbach, SG GSC (Societe Generale Global Solution Centre), EY Romania, Decathlon Romania, Ericsson, Bunge Romania, MHP - A Porsche Company, HPE (Hewlett Packard Enterprise), United Recruitment, Mondelez International, Pilot Runway, Veeam Software, Interbrands Orbico, SLB Romania, Peek&Cloppenburg, TELUS Digital, Imobiliare.ro Finance, Serviciile de Telecomunicatii Speciale, McDonald's in Romania, KPMG in Romania, ING Bank Romania, PPC Romania, PepsiCo, BCR, HazelHeartwood, Wizz Air, Raiffeisen Bank, Honeywell, VESTAS ROMANIA, Genpact, Allianz Trade, Froo, LPP Romania Fashion, DSU FiiPregatit.ro, Parfumerie Douglas Romania, GE Vernova și multe altele.  

Pentru cei care sunt din Timișoara, evenimentul reunește peste 1.500 de locuri de muncă oferite de cele 40 de organizații prezente la Angajatori de TOP Timișoara. Inginerie, IT&C, servicii financiar-bancare, FMCG, retail, BPO, automotive și logistică sunt câteva dintre cele mai bine reprezentate, iar printre angajatorii care au confirmat prezența se numără: IKEA Timișoara, Valeo, The Access Group, Allianz Services, Continental Automotive Timișoara, MHP - A Porsche Company, Flex, MAHLE, Pilot Runway, DRÄXLMAIER Group, LPP Romania Fashion, Hamilton, Filtration Group, TE Connectivity Sensor Solutions, European Central Bank, DB Work, SLB Romania și multe altele.  

Pe lângă oportunitățile de carieră, în cadrul Angajatori de TOP participanții au acces la  6 servicii de consiliere în carieră, unde vor fi prezenți profesioniști din Resurse Umane. Aici pot descoperi care sunt strategiile pe care le pot adopta pentru a parcurge cu succes provocările profesionale, indiferent de etapa în care se află. 

  • Carieră în IT: Pentru cei care vor să înceapă o carieră în domeniul IT sau au deja experiență și își doresc mai mult.  

  • Mamici: din nou la Job: Perioada de tranziție poate fi una plină de satisfacții profesionale, dar și dificilă deoarece noile mămici trebuie să învețe cum să echilibreze responsabilitatea de la job cu cea de acasă.  

  • Reconversia profesională: Care este setul de skill-uri & calificări suplimentare sau complet noi pentru cei care vor să schimbe domeniului de activitate? Ce provocări pot aparea?  

  • Negocierea salarială: Care sunt cele mai bune strategii care pot fi aplicate în timpul negocierii salariale? 

  • CV Scoring: Participanții vor afla de la un specialist HR ce notă primește CV-ul și ce pași pot urma pentru a-l îmbunătăți.  

  • Kickstart your career: trainee, internship & entry level jobs. Alegerile făcute după terminarea studiilor pot dicta întreg parcursul profesional, așa că, e important ca deciziile să aibă la bază un plan de dezvoltare clar conturat.  

Participarea la Angajatori de TOP este gratuită în baza CV-ului Barcode. Mai multe detalii pe Hipo.ro   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ultimele imagini cu Liam Payne în viață. Ce a făcut artistul cu câteva minute înainte să moară
Digi FM
Cât cere AUR pentru un loc eligibil pe listele de candidați la alegerile parlamentare. Acuzații grave aduse...
Pro FM
Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A căzut de la balcon în timpul...
Film Now
Nicola Coughlan, Penelope din „Bridgerton”, despre zvonurile potrivit cărora ar avea o relație cu Luke...
Adevarul
Prețul nesimțit pe care îl plătesc românii comparativ cu bulgarii pentru același credit imobiliar...
Newsweek
În ce ordine se soluționează dosarele noi de pensie? De ce întârzie plățile către pensionari?
Digi FM
Ce i s-a întâmplat unui român după ce a aruncat la gunoi peste 120.000 de euro și mai multe bijuterii, în...
Digi World
Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce...
Digi Animal World
Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același...
Film Now
Lisa Marie Presley și Nicolas Cage au fost căsătoriți doar 108 zile. Ce-și amintește fiica regretatei vedete...
UTV
Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a fost gasit mort in Buenos Aires