Alimentele care se strică mai repede dacă le țineți în frigider

Data actualizării: Data publicării:
frigidere

Sănătatea noastră depinde și de calitatea produselor pe care le mâncăm, aşa că trebuie să fim atenţi la locul în care le depozităm. De exemplu, alimentele ţinute în frigider nu vor rezista neapărat mai mult. Dimpotrivă. Unele chiar se pot strica mai repede.

Începem cu roşiile, care nu trebuie ţinute în frigider niciodată pentru că îşi pierd din gust. În plus,vor deveni moi şi apoase. Cel mai bine stau la temperatura camerei şi rezistă până la 3-4 zile. În aceeaşi categorie intră şi dovleceii.

Cartofii păstraţi la rece, în schimb, vor transforma mult mai repede amidonul în zahăr. De aceea, trebuie depozitaţi în pungi de hârtie în spaţii întunecate, dar aerisite. Nu cumpăraţi niciodată cartofii în pungi de plastic, ci în saci de plasă. Ambalajele reţin umiditatea şi vor grăbi stricarea lor.

Usturoiul ţinut in frigider va mucegăi mai repede, iar dacă aţi avut obiceiul să păstraţi şi ceapa în acelaşi loc, este momentul să renunţaţi. Din cauza umezelii, se poate strica. Atenţie! Niciodată nu o puneţi lângă cartofi, pentru că ambele produse se vor altera mai repede.

Dacă vă place să folosiţi ierburi aromatice proaspete atunci când gătiţi, trebuie să ştiţi că cel mai bine se păstrează într-un vas cu apă, în bucătărie. În frigider, leuşteanul, pătrunjelul, busuiocul sau mărarul vor absorbi mirosurile din jur şi se vor ofili mai uşor. Şi cafeaua preia mirosul din frigider, aşa că o să piardă din aromă.

Nu lăsaţi bananele în frigider pentru că se pot înnegri repede şi îşi vor pierde aroma. Ţineţi-le la temperatura camerei, iar ca sfat, înfăşuraţi-le cozile cu staniol pentru a rezista mai mult. Şi avocado trebuie tratat la fel. Dacă vreţi să se coacă mai repede, puneţi-l într-o pungă de hârtie alături de o banană.

Şi painea ar trebui să stea departe de temperaturile reci, pentru că se va usca mai repede. Cât despre untul de arahide, poate fi păstrat la rece dacă îl faceţi în casă. În schimb, cel cumpărat din magazin poate fi ţinut în cămară.

Mierea poate fi păstrată foarte bine la temperatura camerei. La frigider, produsul natural va zaharisi şi va fi mai greu de întins pe pâine. Acesta este singurul dezavantaj.

Nici locul uleiurilor nu este în frigider, pentru că pot deveni vâscoase. Păstrate însă prea mult timp în cămara, vor râncezi. Singurele care pot sta la frigider sunt uleiurile din nuci, pentru că au un termen de valabilitate mai scurt decât al celorlalte sortimente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Liviu Dragnea, “trădarea” supremă față de PSD: “Presă plătită îl apără pe Ciolacu în cazul Nordis!”
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
shoturi alcool
Cinci turiști au murit în Laos, după ce băut „shot-uri” primite gratuit. Avertisment printre călători, în...
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...