Apostolul Andrei s-a adăpostit într-o peşteră când a venit să provăduiască cuvântul sfânt în Dobrogea. Zece mii de credincioşi au participat joi la slujba de la Peştera Sfântului Apostol Andrei. Pelerinajul a devenit deja tradiţie la marginea localităţii constănţene Ion Corvin. 200 de jandarmi au asigurat ordinea, iar 30 de preoţi, dintre care 13 înalţi prelaţi din ţară şi din străinătate, au oficiat slujba.
Credincioşi, veniţi din toate colţurile ţării,au format cozi uriaşe la Peştera Sfântului Andrei.
De la primele ore ale dimineţii oamenii s-au aşezat la coadă - care se întindea pe câteva sute de metri - ca să ajungă la moaştele Sf. Apostol Andrei. Apoi şi-au continut drumul la peştera Sf. Andrei, despre care se spune că a servit drept adăpost în drumul lui în această regiune.
În peşteră este primul altar creştin de pe teritoriul nostru. Tot de aici, ţâşneşte o apă despre care se spune că are puteri tămăduitoare.
„Aici a fost şi locul în care s-a odihnit, aici a slujit, din acest pământ a izvorât apă la rugăciunea Sf Andrei, ca să fie botezaţi cei ce veneau să îi asculte cuvântul”, explică IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.
„Este prima oară când venim. Am venit din nordul ţării, de la 900 de km”, spune un grup de tineri îmbrăcați în port popular.
„O bucurie în suflet, o liniște”, mărturisește o femeie despre ceea ce simte.
„Am venit pentru sănătate, pentru liniştea copiilor, pentru liniştea întregii țări”, spune o femeie.
Locul, vizitat an de an de enoriaşi, se află la aproximativ 80 de kilometri de Constanţa, în apropiere de localitatea Ion Corvin.
Citiți și:
VIDEO. Pelerinajul Luminii la Galați. Sute de persoane se închină la moaștele Sfântului Andrei
SFÂNTUL ANDREI 2017. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru data de 30 noiembrie
Mesajul Patriarhului Daniel de Sfântul Andrei