Polițiștii de frontieră din vestul țării spun că sunt prea puțini pentru a face față numărului tot mai mare de oameni care încearcă să treacă ilegal frontieră, venind din Serbia. Sub protecția anonimatului, ei au povestit că mulți au cedat psihic și nu au mai putut munci.
În imaginile filmate cu aparatul de termoviziune al Poliției de Frontieră se văd siluetele a zeci de persoane. 60% dintre imigranți care încearcă să între în țară pe la granița cu Serbia speră că noaptea, pe câmp, vor trece nevăzuți. Iar numărul lor este din ce în ce mai mare.
Polițist de frontieră: "Psihic, uneori, suntem terminați, am colegi care chiar au cedat, și nu au mai putut munci, au mers chiar până la epuizare".
Presiunea pusă asupra polițiștilor de la frontieră cu Serbia este foarte mare și urmează să crească. Ruta balcanică este acum preferată imigranților, susțin și oficialii europeni.
Odată cu eliminarea restricțiilor de circulație impuse de pandemie, tot mai mulți oameni vor părăși taberele de refugiați din Serbia și Grecia, în căutarea unei vieți mai bune. Pentru ei, România e doar un punct de trecere în drumul către vestul Europei.
Polițist de frontieră: "Toți acești migranți care stau cu forme sau fără forme în Timișoara sunt adunați de pe străzi și aduși la poliția de frontieră în vederea cercetărilor
Colegii mei sunt obligați să muncească chiar și peste 100-150 de ore suplimentare pe lună'.
Audiat în comisiile de specialitate ale Parlamentului, ministrul de Interne a declarat că personalul a fost suplimentat la granița de vest.
Lucian Bode, ministrul de Interne: "În Timișoara există o mobilizare exemplară a structurilor MAI care imprimă în ochii opiniei publice siguranță și încredere".
De la începutul anului și până acum, în România au intrat de trei ori mai mulți imigranți decât în tot anul 2020. Centrele de cazare din vestul țării sunt supraaglomerate iar celelalte, din restul țării, ocupate în proporție de 90%.
Editor : Georgiana Marina