Sute de locuri de muncă în Europa pentru români. În ce țări se fac cele mai multe angajări și ce domenii se caută

Data publicării:
targ locuri de munca agerpres
Foto: Agerpres

Angajatori din 15 state europene au aproape 700 de posturi vacante în reţeaua Eures, cele mai multe fiind în Spania, Germania şi Danemarca. În Spania sunt disponibile 164 de locuri de muncă pentru agricultori, sudori şi tehnicieni, în timp ce în Germania sunt 105 locuri de muncă pentru şoferi de camion, salvamari, programatori sau fizioterapeuţi, scrie News.ro.

De asemenea, angajatorii din Danemarca oferă 100 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură şi culegători de mazăre. Cele mai puţine locuri de muncă sunt în Lituania, Norvegia, Bulgaria, Malta şi Luxemburg.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spania sunt disponibile 164 de locuri de muncă, dintre care 150 pentru agricultori, 10 pentru sudori, trei pentru tehnicieni şi unul pentru montator structuri metalice. De asemenea în Finlanda, Luxembrug şi Ungaria sunt câte 10 locuri de muncă, pentru măcelar-tranşator carne de pui, respectiv senior tehnician Chrome şi lăcătuş (cinci) şi sudor (cinci).

Angajatorii din Germania caută să angajeze pe 105 posturi de: şofer camion (28), salvamar (25) programator PLC (10) şi bucătar (cinci). Sunt disponibile câte patru posturi pentru ospătar şi fizioterapeut şi câte trei posturi vacante pentru electrician în construcţii, personal servire clienţi şi şofer de autobuz, câte două pentru mecanic instalaţii sanitare de încălzire şi climatizare, montator instalaţii electrice, personal întâmpinare oaspeţi, tehnician mecatronică. Angajatorii mai angajează pe câte un post de commis chef, contabil, inginer construcţii civile, macaragiu, manager front-office, mecanic instalaţii de climatizare şi refrigerare, menajeră – şefă, sudor, tehnician service, tehnician sisteme de încălzire, vopsitor auto şi zidar.

În Danemarca sunt disponibile 100 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre, în timp ce angajatorii din Olanda anajează pe 56 de posturi lăcătuş confecţii metalice (20), sudori (20), culegători căpşuni (15) şi un instalator încălzire centrală şi de gaze.

De asemenea, în Marea Britanie sunt disponibile 55 de locuri de muncă pentru măcelari, tranşatori, fasonatori şi împachetatori carne (50) şi asistenţi medicali (cinci), iar angajatorii din Belgia au disponibile 38 de locuri de muncă, dintre care 10 pentru ciontolitor tranşator carne, patru pentru operatori CNC, trei pentru şoferi camion, câte două pentru electrician iluminat stradal, macaragiu şi tehnician reţele de telecomunicaţii şi câte unul pentru electrician rezidenţial, inginer aplicaţie, inginer de calitate industrial, inginer dezvoltare, inginer materiale, inginer producţie, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, mecanic autoturisme, operator/ambalator în industria alimentară, operator turnare metale, programator cnc, proiectant mecanic, tehnician de întreţinere şi instalare, tehnician hvac şi tehnician testare.

În Cehia sunt disponibile 30 de locuri de muncă, dintre care 15 pentru operator CNC şi 15 pentru forjor. În Portugalia şi Slovenia sunt disponibile tot câte 30 de locuri de muncă, pentru culegător zmeură, mure şi afine şi, respectiv muncitor asamblare producţie componente auto.

În Finlanda sunt disponibile 23 de locuri de muncă pentru lucrători sezonieri – culegători de căpşuni, zmeură şi mazăre (12), măcelar/tranşator carne de pui (10) şi ospătar (unu).

Cele mai puţin locuri de muncă disponibile sunt în Luxemburg, Malta, Bulgaria, Norbegia şi Lituania astfel: sunt câte 10 locuri de muncă pentru senior tehnician Chorme şi, respectiv, operator matriţe plastic în Luxemburg şi Malta, câte patru posturi pentru matriţer şi turnător în Bulgaria, două posturi de frizer în Norvegia şi un post de manager în Lituania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri