Sute de blocuri rămân fără apă caldă în București din cauza lucrărilor la reţeaua de termoficare. Care sunt zonele afectate

Data publicării:
apa calda
Sute de blocuri rămân fără apă caldă în București din cauza lucrărilor la reţeaua de termoficare. Foto: Shutterstock

Aproape 650 de blocuri din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 5 din Capitală rămân fără apă caldă în această săptămână, din cauza unor lucrări de înlocuire, modernizare şi reparaţii la reţeaua de termoficare.


Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunțat marţi, 1 octombrie, că se vor efectua lucrări de înlocuire şi de reparaţii pe conductele reţelei termice în mai multe zone din Capitală, precizează News.ro.

Astfel, vor avea loc lucrări la reţeaua termică primară din zona Căii Griviţa din Sectorul 1, unde se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic primar pentru apă caldă către 5 puncte termice (20 de blocuri şi imobile) până la data de 2 octombrie, ora 23.30. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1981, această porţiune de reţea având aproape 45 de ani de funcţionare.

De asemenea, se va lucra la reţeaua termică primară din zona străzilor Orzari, Vidraru, Episcop Damaschin, Apostol Margarit şi a Şoselei Mihai Bravu din Sectorul 2. În această zonă se vor executa lucrări de modernizare în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare aferent Magistralei II Sud - Lot 1 - Obiectiv 4 - tronson C4MB - CM43", dar şi lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 5 puncte termice (79 de blocuri) până la data de 5 octombrie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1987, această porţiune de reţea având peste 35 de ani de funcţionare.

Alte lucrări vor fi făcute și la reţeaua termică primară din zona străzii Ştirului şi a Şoselei Mihai Bravu din Sectorul 3, unde se vor executa lucrări de modernizare şi reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către şase puncte termice (126 de blocuri) până la data de 5 octombrie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1975, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.

Totodată, se vor desfăşura lucrări la reţeaua termică primară din zona Şoselei Mihai Bravu din Sectorul 3, unde se vor executa lucrări de modernizare care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 3 puncte termice (31 de blocuri) până la data de 5 octombrie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1968, această porţiune de reţea având peste 50 de ani de funcţionare.

Şi în zona Şoselei Mihai Bravu din Sectorul 3 se vor face lucrări la reţeaua termică primară, unde se vor executa lucrări de modernizare, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 5 puncte termice (56 de blocuri) până la data de 5 octombrie ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1986, această porţiune de reţea având 38 de ani de funcţionare.

De asemenea, se va interveni la reţeaua termică primară - conductă Dn 700 mm pe Şoseaua Olteniţei din Sectorul 4. Se vor executa lucrări de deblindare şi de reîntregire a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 8 puncte termice (89 de blocuri şi 5 agenţi economici) până în 4 octombrie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1982, această porţiune de reţea având peste 40 de ani de funcţionare.

Alte lucrări se defăşoară și în zona intersecţiei Calea 13 Septembrie cu strada Petre Ispirescu din Sectorul 5, fiind executate lucrări de remediere a unei avarii, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 13 puncte termice (246 de blocuri) până la data de 3 octombrie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1989, această porţiune de reţea având 35 de ani de funcţionare.

”Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute. Vă reamintim faptul că termenele iniţiale de repunere în funcţiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor”, a transmis Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti.

Editor : Ș.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Wizz Air, anunț important: Introduce cel mai lungi zbor de 7 ore. Detaliul neplăcut de care trebuie să țină...
Digi FM
Răsturnare de situație. Irinel Columbeanu nu a primit bani din partea lui Mr. Pink, soțul Monicăi Gabor. Cine...
Pro FM
Are 53 de ani, dar se mândrește cu o siluetă de invidiat. Monica Anghel, imaginea care i-a cucerit pe fani...
Film Now
Pamela Anderson, declarații emoționante despre schimbările din viața ei: „Sunt pe drumul meu, unul nou...
Adevarul
Sportul românesc, oglinda societății: culisele scandalului care a zguduit ANS după dezvăluirile Adevărul
Newsweek
13.000 lei cea mai mare creștere de pensie la recalculare. În ce domeniu a lucrat?
Digi FM
Radu Ștefan Bănică, protector cu sora lui mai mică, Violeta: "Îndepărtez băieții după ce văd că nu sunt ce...
Digi World
Trei obiceiuri pe care să le prioritizezi pentru o viață lungă. Somnul e mai important decât ai putea crede
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
David Popovici si-a scos la licitatie echipamentul purtat la JO de la Paris, pentru o cauza nobila. „Dincolo...