Suma incredibilă cheltuită de Putin în doar 5 zile pentru a ataca Ucraina. Un spion american îl avertizează pe președintele rus

Data actualizării: Data publicării:
Moscow, Russia. 27th Aug, 2024. Russian President Vladimir Putin, left, listens to Astrakhan Region governor Igor Babushkin, right, during a face-to-face meeting at the Kremlin, August 27, 2024 in Moscow, Russia. Credit: Alexander Kazakov/Kremlin Pool/Ala
Un spion american de top l-a avertizat pe președintele rus că se va confrunta cu „reverberații” în Rusia pentru că a permis continuarea invaziei din Ucraina. Sursa foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a cheltuit în jur de 1,5 miliarde de dolari în doar 5 zile pentru a ataca Ucraina. Un spion american de top l-a avertizat pe președintele rus că se va confrunta cu „reverberații” în Rusia pentru că a permis continuarea invaziei din Ucraina, potrivit HuffPost.

1,5 miliarde de dolari pentru atacurile asupra Ucrainei

În ultima săptămână, pentru valul intens de atacuri asupra Ucrainei, președintele rus Vladimir Putin, a cheltuit 1,5 miliarde de dolari. Rusia a trimis drone și rachete în mai mult de jumătate din regiunile ucrainene, omorând cel puțin șapte persoane și distrugând mai multe instalații electrice civile.

Reprezentantul Regatului Unit la ONU, James Kariuki, a explicat că atacurile aeriene „lașe” ale Rusiei au costat Kremlinul aproape 1,14 miliarde de lire sterline, cifră calculată de Forbes Ukraine și Ekonmichna Pravda. Presa internțională scrie că loviturile Rusiei sunt cele mai mari de până acum. Acestea par să fie o ripostă la incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk, care durează de trei săptămâni.

Potrivit HuffPost, ofensiva neașteptată a trupelor ucrainene a înfuriat Moscova, însă Putin își concentrează în continuare propriile forțe pe cucerirea regiunii ucrainene Donețk, în loc să le mute pentru a apăra propriul teritoriu al Rusiei.

„Rusia devine din ce în ce mai disperată”

Ambasadorul James Kariuki, reprezentant permanent adjunct al Regatului Unit la ONU, a spus la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU de miercuri că „Rusia devine din ce în ce mai disperată”. Acesta a subliniat, de asemenea, că atacurile arată „dovezi continue” că Rusia vizează în mod intenționat infrastructura energetică civilă, menționând: „Direcționarea intenționată a atacurilor împotriva civililor și a obiectelor civile constituie o crimă de război”.

Avertismentul dur al celui mai important spion american

Potrivit sursei citate, cel mai important spion american, directorul adjunct al CIA, David Cohen, a declarat, de asemenea, miercuri, că Vladimir Putin se va confrunta cu o „luptă dificilă” dacă va încerca să lanseze o contraofensivă pentru a recuceri Kursk, deoarece trupele ucrainene construiesc acolo linii defensive. Totodată, acesta a sugerat că președintele rus trebuie să abordeze rapid incursiunea în mod direct sau să suporte consecințele.

Spionul american a adăugat că Putin „nu numai că va trebui să se confrunte cu faptul că acum există o linie de front pe teritoriul rus cu care va trebui să se confrunte, dar va trebui să se confrunte și cu reverberațiile în propria sa societate, care a pierdut o bucată din teritoriul rus”.

Rusia susține că nu pune capăt războiului

Moscova a respins încă o dată afirmația lui Volodimir Zelensky, potrivit căreia are un plan pentru a pune capăt războiului. Miercuri, într-o conferință de presă, președintele ucrainean a declarat că incursiunea de trei săptămâni în Rusia face parte din strategia de a forța Kremlinul să se retragă. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Aceasta nu este prima dată când auzim astfel de declarații din partea reprezentanților regimului de la Kiev, suntem conștienți de natura acestui regim de la Kiev.”

Nou atac rusesc asupra orașului Harkov

Vineri, mai mulţi locuitori ai cartierului Nemişlianskii din Harkov, printre care și un copil, au fost ucişi într-un bombardament efectuat de armata rusă, care susține că a cucerit încă trei sate în estul Ucrainei. Harkovul, al doilea cel mai important oraş ucrainean, se află la aproximativ 40 de kilometri de frontiera cu Rusia şi este bombardat în mod constant de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022.

 

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri