Panică la robinet. Sute de bucureşteni au făcut reclamaţii pentru că apa de băut are gust şi miros de clor, iar autorităţile se contrazic. Apa Nova anunţă că nu este niciun pericol, dar ministerul Sănătăţii recomandă localnicilor să bea şi să facă mâncare doar cu apă îmbuteliată sau scosă din fântâni adânci. Ca să demonstreze că apa e potabilă, directorul adjunct al Apa Nova Mihai Savin a băut apă de la robinet în fața jurnaliștilor.
Reporter: Deci apa de la robinet poate fi consumată de bucureșteni.
Mihai Savin, director adjunct Apa Nova: Este foarte bună. Da, e foarte bună, e rece, e plăcută.
Reporter: Are un miros?
Mihai Savin: Nu, apa este inodoră, incoloră și insipidă.
Reporter: Nu se simte nimic?
Mihai Savin: La momentul acesta nu.
Demonstrația vine în plină dispută între Apa Nova și Ministerul Sănătății privind calitatea apei potabile din București.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat de ce bucureștenilor li s-a recomandat să nu consume apă de la robinet și să nu o utilizeze nici pentru igiena personală, afirmând că ministerul pe care îl conduce a reacționat la o informare a Direcției de Sănătate Publică, după ce inspectorii au primit mai multe sesizări privind mirosul și gustul apei de la robinet.
Pe de altă parte, Apa Nova dă asigurări că apa din București este bună de băut. Locuitorii Capitalei au fost alimentați din râul Dâmbovița, în loc de râul Argeș, folosit în mod obișnuit pentru sectoarele 5 și 6, asta după ce apa râului Argeș a suferit, luni, 28 ianuarie, o contaminare cu amoniu.