La protest au participat circa 1.300 de biciclişti, suficienţi cât să blocheze circulaţia pe marile bulevarde ale Capitalei. Bicicliştii au pornit de la Parcul Herăstrău, au mers către Piaţa Victoriei şi apoi pe podul Basarab, unde câţiva s-au aşezat pe asfalt pentru câteva minute în semn de protest faţă de modul în care Primăria Capitalei îi tratează.
„Din păcate în România nu funcţionează decât protestele în stradă. Uitaţi-vă ce eforturi a depus Primăria ca oamenii să nu iasă şi le-a reuşit”, a declarat Marian Ivan, organizatorul marșului.
Primăria Capitalei a declarat acest marş ilegal. Bicicliştii au ajuns la un acord cu Jandarmeria ca traseul să ocolească Piaţa Constituţiei, unde se desfăşurat un alt eveniment.
„Avem nevoie de o infrastructură viabilă care să încurajeze transportul alternativ, de unde şi numărul mare de biciclişti”, a declarat o participantă la miting.
„Dacă sunt create condițiile, ne putem deplasa şi așa. Este o alternativă viabilă”, a arătat un alt participant.
„Nu avem pe unde circula. Pe trotuare circulă mamici cu copii, pietoni. Pe stradă nu putem circula. Să facă niște piste pentru noi, bicicliștii! Mergem și la serviciu, și la plimbare”, a spus o protestatară.
„Să fim şi noi un oraş mai curat, mai frumos, să mai scăpăm de maşini şi totodată să avem o condiţie fizică bună”, a pledat o alta.
Pistele construite cu 11 milioane de euro de Primăria Capitalei au fost desfiinţate de Poliţie pentru că reprezentau un pericol atât pentru cei pe două roţi, cât şi pentru pietoni. Niciun reprezent al Primăriei nu a stat de vorbă cu protestatarii. Autorităţile au anunţat însă, în urmă cu câteva zile, că au în plan constuirea a 100 de kilometri de piste noi.