Mobilizare impresionantă a trecătorilor, nu şi a autorităţilor, pentru salvarea unui cal care s-a prăbuşit pe o stradă din sectorul 5 al Capitalei. Trecătorii l-au acoperit cu pături şi i-au adus mâncare, au sunat apoi la Poliţia Animalelor, dar fără rezultat. Au ajuns acolo membrii unei fundaţii care luptă pentru protecţia animalelor, dar n-au putut să transporte calul la veterinar, pentru că aveau nevoie de acordul proprietarului. Nici angajaţii ISU n-au reuşit să facă mare lucru. Motivul - nu au o procedură pentru astfel de situaţii.
Trecător: „Văd că e nemâncat! E nemâncat! Haideți să facem ceva constructiv că suntem o mână de oameni nu?"
Trecător: „De trei ore stăm aici lângă calul ăsta. I-am dat să mănânce, i-am dat să bea ca să nu moară."
Trecător: „Era căzut jos. Era leșinat efectiv. A încercat săracul să se ridice și a căzut... n-a reușit."
Florin Cătălin Mlagiu, medic veterinar: „Procedura, în astfel de cazuri, eu cred că lipsește. În momentul de față legea permite eventual o mustrare pentru proprietar. Dacă nu-și îndreaptă atitudinea o amendă și apoi, abia la a treia abatere, confiscarea, dacă mai există calul. Ce pot să vă spun este că e un cal în vârstă de 3-4 ani care pare într-o stare avansată de deshidratare și anemie."
Medicul veterinar i-a făcut o perfuzie animalului, iar calul a reuşit în cele din urmă să se pună pe picioare.
Animalul a fost preluat de un ONG și dus la un adăpost până când va veni proprietarul. Martorii susțin că bărbatul era sub influenţa băuturilor alcoolice şi a fost transportat de o ambulanţă la spital, după ce a zăcut timp de mai multe ore pe trotuar.