Universităţile de Arhitectură, Arte, Teatru şi Film au admiterea în septembrie. Care sunt condiţiile de admitere?

Data publicării:
admitere medicina

 

La Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" sunt disponibile 536 de locuri, din care 250 sunt la buget, un loc fiind pentru candidaţii romi la specializarea Arhitectură.

Candidaţii au putut opta pentru următoarele programe: la Facultatea de Arhitectură - programe de studii în română (302 locuri, dintre care 138 la buget) şi în engleză (50 din cei 302 declaraţi admişi, 25 la buget, din 138), la Urbanism - Proiectare şi planificare urbană (60 de locuri, dintre care 30 la buget) şi Amenajarea şi planificarea peisajului (40 de locuri, dintre care 20 la buget) - şi la Facultatea de Arhitectură de Interior - Arhitectură de interior (64 de locuri, 26 la buget), Design de produs (40 de locuri, 20 la buget) şi Mobilier şi amenajări interioare (30 de locuri, 15 la buget), scrie Mediafax.

Concursul de admitere constă într-o probă de desen (liber şi tehnic) pentru Facultatea de Arhitectură, Facultatea de Arhitectură de Interior, şi respectiv o serie de teste de creativitate şi logică, exprimate grafic (reprezentare figurală, desen), pentru Facultatea de Urbanism.Media generală minimă de admitere la Universitatea de Arhitectură este 6. Taxele de studii pentru anul universitar 2014 - 2015 sunt între 3.000 şi 5.800 de lei.

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) organizează admiterea tot în septembrie, având disponibile 170 de locuri, dintre care 152 la buget, alte două locuri fiind pentru romi. La Facultatea de Teatru se poate opta pentru specializările: Artele spectacolului - Actorie (45 de locuri la buget, 8 cu taxă), Păpuşi şi marionete şi Regie teatru, cu câte 10 locuri la buget şi câte unul la taxă, Coregrafie, cu 10 locuri la buget şi două la taxă -, Scenografie (10 locuri la buget, unul la taxă), Teatrologie (10 locuri la buget, unul la taxă).

Facultatea de Film are următoarele specializări: Regie de film şi tv (14 locuri la buget şi unul cu taxa), Imagine de film şi tv (14 la locuri buget şi unul cu taxă), Multimedia: sunet - montaj (14 locuri la buget, unul cu taxă) şi Comunicare audiovizuală, scenaristică, publicitate media, filmologie (15 locuri la buget şi unul cu taxă).

La Facultatea de Teatru, concursul de admitere constă într-o probă teoretică (test grilă şi eseu) comună tuturor specializărilor, care se notează cu admis/respins, la care se adaugă probe practice, ce includ lecturi, improvizaţie, cântat, interviu, realizarea unei schiţe şi comentarea unui spectacol, acestea notându-se de la 1 la 10.

Probele pentru intrarea la Facultatea de Film includ realizarea unei scurte naraţiuni filmice, adaptarea cinematografică a unui scurt text literar, test de cultură generală, testarea memoriei audio-vizuale. Taxa de şcolarizare la Universitatea Naţională de Arte este de 4.100 de lei pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri