„Super mega șmecheră! Parterul este cu gresie, cu faianță. Cu gresie pardon. Anumite cabinete sunt super super ok. Era și neurologie, cu mâini, cu picioare,” spune Vasile Tailor Căcărează.
Clădirea cu un etaj are peste 100 de ani vechime şi nimeni nu îşi mai aduce aminte când a fost reabilitată ultima dată. Locaţia în care funcţiona secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean din Timişoara are 780 de mp şi o curte interioară de 500 de mp. Conform anunţului postat pe un site de vânzări online, cabinetele în care erau vindecaţi bolnavii sunt numai bune de transformat în birouri.
„Practic vorbim de o zonă semicentrală în Timișoara, cu o căutare destul de mare. Aceste imobile sunt destul de rare pe piața imobiliară,” explică Daniel Crainic, reprezentantul unei firme de imobiliare.
În total, peste 140 de clădiri din Timișoara aparțin clanurilor de rromi, cele mai multe dintre ele în zona istorică. DNA a ridicat în mai multe rânduri documente de la Primăria din Timișoara, într-o anchetă privind retrocedările de locuințe.
„Clădirea fostului spital de Oncologie care cred că ținea de spitalul municipal a intrat în proprietate pivată în urma unui proces de retrocedare mai mult sau mai puțin complicat,” declară Sorin Predescu, directorul Direcției Județene de Cultură și Patrimoniu Timiș.
Vasile Tailor Căcărează, cel care se ocupă de vânzare, este o cunoştinţă mai veche a oamenilor legii din vestul ţării. Numele lui apare în mai multe dosare de evaziune fiscală, în ultimul dintre ele alături de cel supranumit „Regele Grânelor din Banat", Cristi Popa.
În acest dosar, Tailor Căcărează e cercetat sub control judiciar sub cauţiune. Spune că va plăti cauţiunea de 10 mii de lei după ce va vinde clădirea pe care cere nici mai mult, nici mai puţin de 550 de mii de euro.