Pe Calea Victoriei din Bucureşti nu e deloc indicat să mergem foarte aproape de clădiri pentru că pe unele dintre ele s-au format ţururi care depăşesc un metru lungime şI care odată cu încălzirea vremii s-ar putea desprinde foarte uşor.
Atenţi mai mult la gheaţa de sub picioare, mulţi trecători nici nu observă pericolul îngheţat de deasupra capului.
Şi la Iaşi, pe foarte multe clădiri s-au format țurțuri care acum, odată cu încălzirea vremii, pot cădea în orice clipă. Oamenii merg cu teamă pe stradă.La magazinele unde sunt oameni gospodari, aceştia le dau jos.
În vestul ţării, unde vremea deja s-a încălzit, pericolul ce pândeşte de pe marginile acoperişurilor este şi mai mare. În centrul Timişoarei ţurţurii reprezinta un adevărat pericol pentru trecători. Oameni trebuie sa circule cu mare atenţie, de preferat, la o distanţă cât mai mare de clădiri.
Şi la Galaţi s-au format ţurţuri mari. Zilnic cel puţin zece oameni cer ajutorul pompierilor, ca să doboare ţurţurii. Foarte important de ştiut este că pompierii intervin doar acolo unde oamenii nu pot singuri să îndepărteze ţurţurii sau la clădirile foarte înalte.
Responsabilitatea este, însă, strict a proprietarilor şi a asociaţiilor de locatari.Legea prevede şi amenzi de până la 500 de lei pentru cei care nu-şi curăţă acoperişurile.