Zeci de poliţişti locali din Focşani au reuşit să iasă din anonimat printr-un detaliu de pe uniformele de serviciu. Pe cravatele lor, tricolorul începe cu roşu şi nu cu albastru aşa cum este trecut în Constituţia României. Deşi poartă accesoriul de şase ani, mulţi nu şi-au dat seama de greşeală. Şefii instituţiei spun că nu au pe cine să mai tragă la răspundere, pentru că firma care le-a fabricat s-a închis.
Angajaţii de la Poliţia Locală Focşani au primit anul trecut cravate negre noi, dar mulţi agenţi încă le mai poartă pe cele din 2011 care au tricolorul. Numai că lotul primit în urmă cu şase ani are culorile invers: albastru, galben şi roşu.
„Sunt convins că este o eroare a firmei care le-a produs, o eroare care nici la comisia de recepţie, când s-a făcut comisia, ne-a scăpat,” spune Nelu Ioniţă, şef Serviciu Ordine Publică.
Şefii Poliţiei Locale Focşani recunosc că au descoperit greşeala abia acum, după ce în presă au apărut forografii cu unul dintre agenţi care purta la gât cravata cu albastru, galben şi roşu. Spun, însă, că nu mai au pe cine să tragă la răspundere.
Poliţia locală din Focşani a achiziționat de la o firma din București 90 de cravate cu tricolorul imprimat greșit. Această firmă şi-a închis definitiv activitatea la sfârșitul anului trecut.
Agenţii locali nu sunt deranjaţi de greşeală.
„Sunt născut în 72, ştiam tricolorul roşu galben şi albastru n-am sesizat aspectul ăsta. Treaba mi-o fac tot la fel, şi cu cravata într-un fel, treaba e aceeaşi,”
„Cei din stradă nu ne-au atras niciodată atenţia,”
Cravatele au costat aproape 20 de lei fiecare. Nu este pentru prima dată când culorile tricolorului sunt inversate la Focşani.
În 2013, drapelul de pe cocardele pentru Ziua Naţională a fost la fel: albastru, roşu şi galben.