Trenduri periculoase pentru îngrijirea dinților sunt răspândite pe Tik Tok. Avertismentul medicilor stomatologi

Data publicării:
Male dentist examining womans teeth
Un medic stomatolog atrage atenția asupra trendurilor periculoase care circulă pe platforma de socializare Tik Tok. Aproximativ 1 din 5 adulți americani apelează la TikTok înaintea medicului atunci când caută sfaturi de sănătate, potrivit unui studiu Sursa Foto: Profimedia

Un medic stomatolog atrage atenția asupra trendurilor periculoase care circulă pe platforma de socializare Tik Tok. Aproximativ 1 din 5 adulți americani apelează la TikTok înaintea medicului atunci când caută sfaturi de sănătate, potrivit unui studiu realizat de compania de rețete CharityRx, scrie Newsweek.
Unul dintre trendurile care s-a viralizat în mediul online este tehnica stomatologică DIY. Milioane de oameni au fost interesați de trucuri care să le aducă o albire a dinților făcută chiar la ei acasă.

Tehnica stomatologică DIY a adunat milioane de vizualizări pe aplicație, utilizatorii căutând trucuri și soluții rapide pentru a-și albi dinții. 

Trei trend-uri periculoase pentru îngrijirea dinților. Sunt virale în mediul online

Pilirea dinților 

Mai mulți utilizatori de internet au distribuit videoclipuri în care încercau să-și „îndrepte dinții” singuri, acasă, cu ajutorul unei pile pentru unghii. 

„Pentru cei cu dinți neuniformi, aceasta a devenit o soluție mai ieftină și mai rapidă decât solicitarea unui ajutor profesional”, a declarat medicul Mehra.  

Însă medicul stomatolog avertizează că poți face mai mult rău prin această tehnică și dinții pot fi aliniați greșit.  

„Acest lucru se datorează faptului că utilizarea unei pilă de unghii va schimba forma și dimensiunea dinților, ceea ce poate cauza probleme cu mestecarea corectă a alimentelor și cu vorbirea. Inutil să spun că aceasta este o practică extrem de periculoasă și dăunătoare și nu îi îndreaptă de fapt”, a spus medicul, potrivit Newsweek.

Albirea dinților 

Conform datelor recensământului din SUA, aproximativ 37 de milioane de americani au folosit produse de albire a dinților, cheltuind miliarde de dolari pe produse de albire la domiciliu în fiecare an. Hashtag-ul #teethwhitening a fost folosit de peste 300.000 de ori pe TikTok, dar multe dintre aceste idei „ingenioase” sunt ineficiente și adesea periculoase.

„De la spălarea dinților cu oțet de mere la amestecarea unei soluții de peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu, există un aflux de informații disponibile pe TikTok despre cum să vă albiți dinții acasă. Multe metode de albire pot implica utilizarea bicarbonatului de sodiu sau a peroxidului de hidrogen, care pot eroda smalțul dinților dacă sunt utilizate greșit. Odată ce smalțul este uzat, acesta nu poate fi refăcut, ducând la creșterea sensibilității dinților și la un risc mai mare de carii. Agenții de albire foarte concentrați pot provoca, de asemenea, arsuri chimice care necesită intervenție medicală, dacă sunt utilizați în exces. În plus, albirea dinților la domiciliu poate afecta restaurările dentare, cum ar fi coroanele, fațetele și plombele, în mod diferit față de dinții naturali, astfel încât este mai bine să consultați medicul dentist pentru soluții de albire a dinților, înainte de a încerca orice vedeți pe TikTok”, a declarat Mehra. 

Plombe dentare acasă 

Un alt trend devenit viral pe platforma de socializare este legată de anumite kituri de plombare acasă sau de utilizarea de materiale non-dentare, cum ar fi argila bentonită, pentru a crea soluții la domiciliu. Medicii avertizează că astfel de materiale sunt periculoase pentru că fără o sterilizare corespunzătoare poate introduce bacterii în cavitate, ceea ce poate agrava și mai mult problema existentă. Ba mai mult, dacă materialul de umplere nu este aplicat corect, poate duce la dinți crăpați sau rupți, necesitând reparații dentare mai ample și mai costisitoare.

Editor : Andreea Burghelea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu, abandonat în uitare. Infrastructura care...
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Dieta care îl ajută pe Sting să arate atât de bine la 73 de ani
Film Now
Zendaya, despre presiunea adusă de faimă: „Nu știu dacă o pot gestiona, am fost mereu un copil timid!” Cum...
Adevarul
Mâncarea care poate provoca cancer după o singură înghițitură. Semnalul de alarmă tras de medici
Newsweek
Ziua când pensia intră pe card în octombrie s-a schimbat. 2.300.000 pensionari sunt vizați
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...