Investiţie sănătoasă, atât pentru micii pacienţi cât şi pentru bugetul unităţii sanitare. În acest mod, economia depăşeşte 60% din banii alocaţi pentru mâncare.
O parte din ingredientele cu care se prepară bucatele din farfurii provin din camara proprie și au fost pregătite chiar de asistentele sau infirmierele Spitalului de Copii din Timișoara.
„În fiecare toamnă suplimentăm un pic personalul de la bucătărie, cu ajutor de pe secţii, cu infirmiere”, a declarat Ovidiu Adam - managerul Spitalului de Copii Louis Ţurcanu.
„Jumătatea lui septembrie, octombrie, cam două săptămâni durează, punem cam două tone, două tone jumate de murături, după reţetele noastre de-acasă”, a susținut Pleşcan Renate, asistent dietetician, Spitalul de Copii Louis Ţurcanu.
Investiţiile în bucătăria spitalului au început în urmă cu trei ani. S-au cumpărat combine frigorifice şi s-au modernizat spaţiile de depozitare.
În această toamnă, conducerea unității intenționează să cumpere și fructe pentru a prepara gem.
„Costurile, indiferent cine ce spune, sunt mult mai mari, decât dacă-ţi găteşti şi dacă-ţi prepari singur hrana, mai ales că norma de hrană este foarte mică, este de, dacă nu mă înşel 12 sau 13 lei pe zi”, a mărturisit Ovidiu Adam - managerul Spitalului de Copii Louis Ţurcanu Timişoara.
Fiind o unitate sanitară cu specific pediatric, bucătăria de la Louis Țurcanu este dotată și cu o cameră specială unde se prepară laptele pentru copii.
Datorită investițiilor din bucătărie, Spitalul de Copii Louis Țurcanu a făcut economii serioase la buget. Așa au putut fi cumparate aparate sau materiale sanitare.