TikTok avertizează că un clip video cu o sinucidere circulă online

Data publicării:
o fata tine in mana un telefon pe care ruleaza aplicatia tiktok
Aplicația TikTok este deținută de compania chineză ByteDance. Foto: Profimedia Images

Aplicaţia TikTok, foarte populară în rândul adolescenţilor, a avertizat părinţii şi utilizatorii în legătură cu unele imagini de la o sinucidere care au fost încorporate în diverse clipuri video, relatează marţi AFP, citat de Agerpres.

Înregistrarea video cu un american care îşi pune capăt vieţii provine dintr-un livestream de pe Facebook şi a fost încărcată pe diferite platforme online, în unele cazuri fiind înglobată în clipuri video care tratează alte subiecte.

"Suntem conştienţi că imagini video de la o sinucidere care a fost difuzată în direct pe Facebook au circulat recent pe alte platforme, inclusiv pe TikTok", au scris pe Twitter reprezentanţii TikTok.

Platforma video în format scurt a precizat că sistemele sale detectează şi semnalează automat clipurile în cauză.

''Eliminăm conţinutul şi excludem conturile care încearcă în mod repetat să încarce aceste clipuri şi suntem recunoscători membrilor comunităţii noastre care au semnalat un astfel de conţinut şi i-au sfătuit pe alţii să nu vizioneze, să nu se arate interesaţi şi să nu partajeze aceste înregistrări video pe orice platformă, din respect faţă de persoana respectivă şi de cei apropiaţi'', a precizat TikTok.

Aplicaţia TikTok, foarte populară printre copii şi adolescenţi, propune utilizatorilor săi cu precădere clipuri video din surse la care aceştia nu sunt abonaţi.

Kirra Pendergast, CEO al companiei de consultanţă în domeniul securităţii cibernetice Safe on Social, sfătuieşte părinţii să împiedice accesul copiilor la aplicaţie în următoarele zile, până când toate clipurile în cauză vor fi reperate şi eliminate.

''Acest conţinut este distribuit pe scară largă, astfel încât ne dorim să reducem daunele cât mai mult posibil'', a scris ea pe Facebook.

Pendergast a precizat că înregistrarea video a fost încărcată pe TikTok, fiind promovată sub forma unor imagini cu pisici.

''Atunci când copiii care folosesc TikTok, uneori cu vârsta de până la opt ani, au văzut aceste imagini crezând că vor viziona un videoclip cu pisici i-a făcut pe mulţi părinţi să realizeze la ce pot fi expuşi copiii lor. Este terifiant pentru părinţi'', a declarat ea pentru ziarul australian Sydney Morning Herald.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri