„Proiectul s-a născut din dorinţa de a schimba percepţia oamenilor şi percepţia străinilor în principal despre Bucureşti. Este o oportunitate pentru fiecare cetăţean al Capitalei. Fie el localnic sau adoptat în ghilimelele de rigoare să le arate străinilor şi implicit şi românilor că Bucureştiul poate fi altfel”, a spus Irina Botnari, co - founder Bucharest Greeters.
„Până acum avem cam 100 de turişti pe care i-am plimbat pe străduţe, băruleţe şi alte locuri mai puţin cunoscute. Ne bucurăm să vedem că oameni apelează la serviciile noastre chiar dacă noi nu oferim ghizi profesionişti, nu oferim tururi ghidate, ci doar oferim nişte mici inside-uri. Oferim nişte bucăţele din viaţa oraşului”, a precizat Filip Bunea, co - founder Bucharest Greeters.
„Le arătăm delta unică pe care o avem noi. Este unică în Europa. O deltă asemănătoare Deltei Dunării, care se află la doi paşi de centrul oraşului. Un monument mai puţin cunoscut, dar foarte impresionant datorită priveliştii este parcul Carol, care oferă o panoramă impresionantă asupra monumentului Eroilor şi a Casei Poporului”, a mai spus Irina Botnari.
„Turiştii care ne contactează sunt genul de oameni exploratori. Sunt genul de oameni care nu vor doar să bifeze nişte monumente, nu vor doar să bifeze nişte locuri de văzut, ci vor să simtă cu adevărat un oraş”, a adăugat Filip Bunea.
„Un alt lucru inedit al Bucureştiului este un monument mai nou. Singura stradă în trepte din Bucureşti, care a fost pictată recent. Turiştii sunt destul de încântaţi, pentru că, în Europa, există o obişnuinţă să se facă monumente urbane”, a mai spus Irina Botnari.
„Acum zece ani, când am venit în Bucureşti, am descoperit un oraş fascinant, un oraş pe care continui să-l iubesc. Poate chiar mai tare ca la început şi mă bucur că prin iniţiativa asta, alături de Irina, am şansă să dau ceva înapoi oraşului şi să-i arăt părţile frumoase tuturor”, a precizat Filip Bunea.