Într-un salon de la subsol, ruda unui pacient a fotografiat o găleată prinsă deasupra patului, astfel încât apa care curgea dintr-o țeavă să nu ajungă pe bolnavi.
„Este pusă găletușa pentru că se curge apă din canalizare. Şi e o găletușă pusă pe post de acumulare, cu o pâlnie făcută dintr-o radiografie, ca să nu cadă apa în pat”, povesteşte acesta.
„S-a infiltrat apa de ploaie, a distrus rigipsul și, din nefericire, cineva a avut ideea să colecteze în această găletuşă, să nu picure pe pat”, spune un doctor.
Tărgile vechi, liftul nefuncțional, hainele puse la uscat pe balustrade si pereţii scorojiţi sunt alte realităţi ale spitalului
Dacian Soporan, lider de sindicat: „Tot în poze apare o targă care pare veche, este veche, dar targa respectivă este folosită pentru trasportul materialelor perfuzabile ambalate, de la mașină sau de la farmacie, până la secție.”
Liftul nu funcționează.
Daniel Deceanu, directorul medical al spitalul CFR Cluj-Napoca: „Este ireparabil, s-au făcut reparații succesive, în prezent este deteriorat total, avem bani pentru un lift nou.”
Pentru prima dată în mulți ani, în primăvară au început lucrările de modernizare în secția de chirurgie. Cum ministerul a finanţat doar refacerea secţiei ATI și a blocului operator, saloanele secției de chirurgie sunt reparate pe banii medicilor.
Daniel Deceanu, directorul medical al spitalul CFR Cluj-Napoca: „O parte destul de substanțială provin din Fundația Pandora, fundația medicilor chirurgi din spital. Am adunat suma respectivă și am pus-o la dispoziție pentru renovare. Clădirea este veche, necesită ample reparații.”
Clădirea spitalului este de fapt un vechi castel, care acum aproape 90 de ani a fost transformat în unitate medicală.