Oamenii susţin că utilajele au intrat pe pământurile lor după ce au refuzat ca acestea să fie expropriate. Unul dintre proprietari a obţinut, în instanţă, sistarea lucrărilor. Reprezentanţii CNADNR spun însă că vor contesta această decizie. În urmă cu 8 ani, Silvia Badea a cumpărat 27.000 de metri pătraţi de teren la marginea oraşului Târgu Jiu.
La începutul acestui an a refuzat exproprierea, din cauza preţului foarte mic oferit de CNADNR. Femeia spune că acum două luni au început lucrările la şoseaua de centură a oraşului, inclusiv pe terenurile care sunt încă în proprietate privată. „Conform legii 255, mai întâi trebuia să se facă exproprierea şi apoi... trebuie să fim chemaţi sau să ne comunice că ne dau 1,29 lei sau cât ne-o da, cât s-au consemnat sumele pentru ca statul român să poată intra în proprietatea terenurilor”, a declarat Silvia Badea, proprietara terenului.
„Nu s-a procedat aşa, s-a luat invers, întâi s-a început construirea lucrării şi pe noi probabil o să ne despăgubească la calendele greceşti, peste 5, 6 ani”, a spus femeia. Aceasta a depus o plângere la Judecătoria Târgu Jiu şi a obţinut, prin ordonanţă preşedinţială, sistarea lucrărilor. Reprezentanţii CNADNR, care pot face apel după ce primesc înştiinţare din partea instanţei, spun că vor contesta decizia. „Facem următorii paşi. Noi vom declara apel, în perioada prevăzută de lege şi ne vom susţine cauza. Să ne înţelegem foarte bine, după ce că ne văităm peste tot că nu avem drumuri, nu avem autostrăzi şi acolo unde se încearcă să se facă şi se lucrează, se găsesc tot felul de persoane care încearcă să pună piedici”, a spus Ion Tudor, directorul SDN Gorj.
Alte 10 familii sunt în aceeaşi situaţie şi spun că vor da statul în judecată.
Şoseaua de centură a oraşului Târgu Jiu va avea o lungime de 20 de km şi va costa peste 150 de milioane de lei, fonduri europene şi guvernamentale.