Într-un oraş stăpânit de maidanezi, fără hingheri şi soluţii pentru rezolvarea problemei, doi oameni au fost sfâşiaţi pe stradă de câini vagabonzi. S-a întâmplat la Calafat în plină zi. Un băiat de 10 ani şi un poştaş au ajuns la spital. A urmat alt şoc: medicii de la boli infecţioase nu aveau vaccin antirabic.
O haită a încolţit un copil de 10 ani la Calafat. Speriat, băiatul a încercat să fugă, dar a nimerit în colţii câinilor care l-au muşcat adânc de picior. A avut şansă că a scăpat doar cu atât.
Aurel Ştefu, bunicul copilului: “Acum abia se deplasează. Dar dacă nu erau poliţiştii să-l salveze... că au nimerit poliţiştii atunci şi l-au salvat.”
Mihaela Crăciun, mama copilului: „Oraşul e plin de maidanezi. Haite întregi pe zona centrală.”
Părinţii şi-au dus imediat copilul la Spitalul de Boli Infecţioase de la Craiova, cu gândul că este mai bine dotat. Spre spaima lor, au aflat că nici acolo nu există vaccin antirabic. Licitaţia pentru cumpărarea serului a fost contestată.
Mihaela Crăciun, mama copilului: “Am fost în Urgenţă. Am fost degeaba. Nu au... undeva pe vineri au zis că vine.”
În vreme ce mama copilului făcea reclamaţie la Poliţie, haitele de maidanezi de la Calafat făceau altă victimă. Un poştaş era încolţit şi muşcat. Localnicii sunt îngroziţi.
„Câini sunt mulţi şi apar mereu din ăştia noi... de la intrare din Calafat, cred că-i aduce cineva şi le dă drumul acolo.”
„Nu se mai ocupă Primăria, nu avem din ăştia să îi strângă.”
Primarul de la Calafat nu are cum să elibereze străzile de câinii fără stăpân. Dacă angajează o firmă de ecarisaj şi construieşte un adăpost pentru maidanezi consumă cel puţin jumătate din bugetul de investiţii de anul acesta.
Daniel Gârtoi, consilierul primarului din Calafat: „Era undeva la 6 miliarde lei vechi, se discuta anul trecut. Asta pentru înfiinţare. Costurile de întreţinere sunt şi ele foarte mari, avizele sunt la fel.”
75 de localnici din Calafat au ajuns anul trecut la camera de gardă, muşcaţi de câinii fără stăpân de pe străzi.