Anchetă la spitalul din Calafat, după moartea unui copil. Mama băiatului: „Îi făcea tratamente prin telefon. Nu a venit la spital”

Data actualizării: Data publicării:
copil
Încă un spital în care medicii sunt acuzați, după moartea unui pacient.

Încă un spital în care medicii sunt acuzați, după moartea unui pacient. Se întâmplă la Calafat, unde familia unui copil susține că acesta a fost îngrijit cu indicații primite prin telefon și că, atunci când starea lui s-a agravat, doctorii ar fi refuzat să-l trimită la Craiova. Conducerea spitalului recunoaște că acuzațiile ar putea fi întemeiate și face o anchetă.

Cu pancarte în mâini și lacrimi în ochi, familia băiatului caută dreptatea în fața Spitalului Municipal Calafat. Zeci de oameni revoltați de caz li s-au alăturat și cer ca vinovații să plătească.

-Nu știm absolut nimic de la nimeni. Să iasă afară și să ne dea explicații. Avem dreptul și noi la o explicație cel puțin, să ne explice de ce a murit copilul ăsta.

Calvarul familiei a început pe 4 iulie, atunci când l-au internat copil la spitalul din Calafat cu o tuse care persista de câteva zile. Familia acuză că băiatul nu a fost îngrijit corespunzător, iar tratamentul s-a dat în urma consultațiilor făcute prin telefon.

Ileana Lișcă, mama copilului: Îi făcea tratamente prin telefon. Nici măcar nu a venit la spital să vadă cum era copilul. Mă rugam de ele: „Trimite-mă la Craiova! Trimite-mă la Craiova.” Nu voiau să mă trimită la Craiova că nu e copil de Craiova ca să mă trimită cu el, că are doar puțin roșu în gât și la spate, că toți copiii au așa.

Familia spune că după 3 zile, medicii i-au făcut o radiografie copilului, în urma căreia l-au diagnosticat cu bronhopneumonie acută. Băiatul a fost transferat de urgență la spitalul din Craiova, unde, la scurt timp a făcut stop cardio-respirator și a murit în secția ATI.

Florin Lișcă, tatăl copilului: Era sănătos, nu avea nimic și când am venit acasă l-am găsit mort. Nu mai vreau să treacă alți părinți, altcineva prin ce am trecut eu. Nu vreau să se mai repete așa ceva.

Conducerea spitalului a deschis o anchetă internă.

Dorin Stelian Niță, manager spital Calafat: Sunt anumite semne de întrebare în ceea ce privește partea de tratament, partea de investigații și temporizarea transferului către o unitate superioară. Noi avem protocoale stricte prin care medicul pediatru, chiar dacă nu este de gardă, la solicitare trebuie să se prezinte la spital, este într-un spital pe care-l avem în desfășurare. Temporizarea transferului trebuie să fie justificată și toate aceste răspunsuri le vom avea în viitorul apropiat în momentul finalizării anchetei.

A fost sesizat Colegiul Medicilor, iar rudele copilului spun că îi vor da în judecată pe cei doi doctori care s-au ocupat de tratarea băiatului.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri