El este singurul locuitor din cătunul Hosasău. „M-am săturat de oraş, de zgomot şi de toate. Simplu, atât. Aici e linişte, aici îmi place mai mult”, a spus Florian Kanya.
Are o casă de aproape 100 de ani, în acest sat atestat de la anul 1300. Declinul demografic a început secolul trecut. În 1940 în sat erau 90 de persone. În 1960 erau aproape 70. Oamenii din Hosasău se ocupau în trecut cu agricultura şi localitatea era renumită datorită izvorului cu apă.În anii 1900 localnicii îmbuteliau manual apa minerală și o transportau cu căruțele la Viena.
Primarul comunei Leliceni, de care aparține satul, se luptă ca acest loc să nu fie dat uitării. „Prima dată am restaurat biserica în 2010, cu religia începe totul. După aceea, am electrificat satul în 2011, ne-a costat în jur de 500.000 de lei electrificarea satului. Acum vrem să reparăm şi drumul comunal”, a spus primarul comunei Leliceni, Pal Peter.
Speranţa primarului rămâne turismul. Călătorii vor descoperi Hosasău şi vor povesti şi altora de acest loc rupt de lume.