După aproape două săptămâni, meteorologii au ridicat avertizările de vreme rea. Dar sunt valabile, în continuare, codurile galbene şi portocalii de inundaţii pentru aproape toată ţara. Un drum judeţean care face legătura între oraşele Arad şi Lipova a fost închis, miercuri seară. Apa care s-a scurs după o ploaie torenţială a distrus o parte din şosea şi un podeţ. Tot în urma precipitaţiilor abundente, sunt restricţii de circulaţie pe DN1A, între Cheia şi Braşov - o bucată de drum s-a surpat.
Câmpul de la marginea localităţii arădene Frumuşeni a fost inundat complet, după o ploaie torenţială. Şuvoaiele formate au fost atât de puternice, încât au luat cu ele şi tuburile de beton ale sistemul de scurgere a apei. A urmat drumul din localitate, care s-a rupt.
Autorităţile au oprit circulaţia pe Drumul Judeţean 682, între Arad şi Lipova, şi spun că va fi nevoie de câteva zile pentru consolidarea porţiunii care s-a surpat.
„Noi am decis să intervenim cu un buldoexcavator pentru a îndepărta pericolul, pentru că mulți cetățeni nu vor să înțeleagă să nu trecă prin zona respectivă”, afirmă Ioan Ciubotaru director tehnic Consiliul Județean Arad.
Localnicii spun că apa care le-a intrat în curţi ajungea chiar şi la jumătate de metru înălţime.
Un pârâu s-a revărsat şi în localitatea Ruja din judeţul Sibiu. Acolo pompierii un intervenit cu bărcile pneumatice pentru evacuarea mai multor persoane şi animale.
Apă scursă de pe munte a surpat o porţiune a Drumului Naţional 1 A, în apropiere de Babarunca. Pe sensul de mers dinspre Cheia spre Braşov s-a format o groapă de aproximativ jumătate de metru. Până la efectuarea reparaţiilor, traficul rutier se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă.
În Timişoara, o vijelie a rupt copaci şi a acoperit de apă străzile.
În Zătreni-Vâlcea, localnicii încă mai povestesc de furtună care s-a abătut peste ei acum două zile.
30 de case inundate şi 70 de copaci au fost rupţi de rafalele violente de vânt.