Gustoasă, simplă și sănătoasă, așa s-ar putea descrie rețeta de azi, propusă de bucătarul Liviu Ivan.
Păstrav în cămașă:
1 păstrăv
150 g brânză de burduf
3 ouă
50 g ardei gras
20 g verdeaţă
Sare, piper după gust
După ce se condimentează păstrăvul, se tăvălește prin făină de grâu, după care se aruncă într-o tigaie cu ulei încin.
„În timp ce peștele se prăjește în tigaie vom încorpora într-un vas ouăle bine bătute, brînza de burduf, ardeiul gras, verdeața și nu în ultimul rănd, sarea și piperul după gustul fiecăruia”, a spus bucătarul.Unul dintre secretele bucătarului este că păstrăvul nu trebuie să stea la prăjit mai mult de 10 minute. Altfel se usucă și îşi pierde din savoare. „Vom scoate păstrăvul prăjit pe care-l vom pune pe o hârtie absorbantă, îl vom învârti pe ambele părți după care-l vom pune într-o tavă cu hârtie de copt.. Deasupra peștelui astfel rumenit se pune apoi brânză de burduf, dar nu să-l acopere în totalilate, capul și coada vor rămâne descoperite pentru ca temperatura din cuptor să le rumească”, spune bucătarul.
Păstrăvul îl vom introduce în cuptor timp de 15 minute la o temperatură de 210 grade. Și când minunăția de pește în cămașă de brânză iese din cuptor, mămăliga îi servește de plapuma, iar vinul alb demisec îi este de pomană.