#StămAcasă, și tot ce se întâmplă afară ne creează tuturor o stare generală de anxietate, care ne obosește foarte mult, chiar dacă de fapt, la finalul zilei, vedem că n-am facut mai nimic din tot ce ne-am propus. Da, mulți dintre noi (încercăm să) muncim de acasă în perioada asta, dar ne și lăsăm “munciți” de grijă și incertitudine. Totul în timp ce copiii “ne termină psihic”, în timp ce suntem, mai mult ca oricând, presați să avem grijă de sistemul nostru imunitar, iar net-ul abundă de avantajele lui “wfh”, sau “work from home”, care ar trebui, chipurile, să ne facă mai productivi! Și totuși, de ce nu reușim?
Sindromul anxios, un răspuns la o amenințare sau la o posibilă amenințare, ne face să “rulăm panica” non-stop în această perioadă, chiar și atunci când încercăm să ne facem treaba de la birou, să citim copilului o poveste sau să ne aprovizionăm cu alimente.
Dar să #StămAcasă nu e suficient pentru sănătatea noastră. Pentru a ne proteja de epuizarea emoțională, de anxietate și de stres, e important să ne bazăm pe mai multe mâini de ajutor (mâini bine spălate cu săpun!):
Ajutor de la propria noastră rațiune sau de la cei mai raționali dintre apropiați, pentru canalizarea ingrijorărilor în planuri de prevenire. Informațiile din surse sigure și planurile de pregătire pentru izolare sau carantină sunt vitale.
-
Ajutorul pe care-l oferim, care ne ajută și pe noi emoțional, dându-ne sentimentul utilității și comunității, cu atât mai important când stai acasă! Un studiu din 2017 al Universității din Michigan arată un lucru pe care-l simțim cu toții: că actele de compasiune realizate de oameni care sufereau de sindrom anxios au îmbunătățit atât starea celor care făceau aceste gesturi, cât și a celor care beneficiau de ele. Un telefon dat unui prieten îngrijorat sau unei persoane singure, sau niște cumpărături făcute pentru vecinii în vârstă (poate chiar printr-o comandă online) pot ajuta mult în această perioadă. Inclusiv pe noi, să ne simțim mai bine!
Ajutor de la antioxidanți. S-a dovedit că există o legătură între anxietate și stresul oxidativ, corelat, de altfel, cu mai mult de 100 de patologii. Stresul oxidativ reprezintă un dezechilibru între oxidanți si antioxidanți (status redox) în favoarea oxidanților cu potențial patogenetic. Iar creierul nostru, datorită faptului că e un mare consumator de O2, datorită acțiunii modeste a antioxidanților și a conținutului său bogat în lipide, e foarte sensibil la aceste dezechilibre redox. Ce înseamnă asta pentru noi? Că, mai ales în perioada aceasta, trebuie să acordăm o importanță crescută dietei sănătoase, una din căile prin care ne putem bucura de activitatea antioxidanților, cei care muncesc și obosesc permanent pentru funcționarea optimă a celulelor din organismul nostru. Alimente precum ciocolata neagră, afinele, căpșunele, strugurii și zmeura, fasolea și nucile, legumele portocalii și altele ne permit să ne luăm antioxidanții exogeni (din afara organismului) din surse suficient de variate.
De asemenea, Sargenor ne poate da o mână sigură de ajutor în această perioadă, cu un plus de energie pentru muncă, și pentru atât de necesara activitate fizică, chiar și în casă (încercați dansul). De asemenea, Sargenor conține arginină, un aminoacid semi-esențial (sintetizat de organism dar si preluat din surse externe) cu important proprietati antioxidante, atât direct (crește activitatea enzimelor antioxidante deja existente în organism), cât și indirect (induce sinteza altor antioxidanți importanți, cum este oxidul nitric).
Așa că haideți să ajutăm, să dansăm, să avem grijă ce mâncăm, și să #StămAcasă sănătoși, si cu puțin ajutor de la Sargenor!
Afla mai multe pe site-ul Sargenor!