„Au posibilitatea să facă un tur virtual, să se familiarizeze cu modul în care arată spațiul de lucru, atmosfera de la noi din echipă”, spune Florentina Greger, reprezentantul unei firme de IT.
35% dintre slujbele disponibile pe piaţă sunt în domeniul IT. La asemenea competiţie, firmele încearcă să îi atragă pe puţinii oameni specializaţi cu tot felul de metode inedite. La târgurile de joburi, le pot testa pe loc abilităţile tehnice cu ajutorul unor aplicaţii online. Tinerii au nevoie de ochelarii virtuali şi de multă imaginaţie.
„CV-ul e o hârtie care nu știu dacă spune multe despre noi. Ni se vede mai degrabă personalitatea într-o aplicație, într-un task, cum o rezolvi. Îți pui amprenta ca într-o semnătură”, spune Andru Mocanu, student.
Sunt căutaţi şi tinerii care pot transforma o jucărie într-o robot cu zeci de funcţii.
Angajatorii au venit tocmai de la Londra pentru că ştiu că în România găsesc cei mai buni programatori. Le oferă salarii ce depăşesc 1.500 de lire pe lună.
„Până când studenţii îşi termină studiile, ei sunt foarte buni ingineri, cei mai mulţi dintre tinerii care au participat la interviuri au trecut de ele cu rezultate foarte bune”, spune Sahar Malekzanki, reprezentantul unei firme britanice.
În fiecare an, 90% dintre cei aproape 3.500 de absolvenţi ai facultăţilor tehnice îşi găsesc un loc de muncă în scurt timp de la terminarea studiilor.