Cele mai multe dintre străzile acestui cartier sunt de doi ani pe lista celor care trebuie reabilitate. De-abia săptămâna trecută muncitorii s-au apucat de lucru pe o stradă aflată în proiect. Numai că au săpat porţiunea greşită.
„Firma care lucrează a fost mai harnică şi pe un capăt de stradă care este canalizat, dar care n-a mai încăput în suma repectivă, ei s-au apucat şi au lucrat şi au lucrat atât de harnic, încât au astupat canalizarea”, a declarat Aurel Simionescu, primarul municipiului Brăila.
Oamenii care locuiesc în acea zonă s-au bucurat iniţial că vor avea în sfârşit asfalt pe stradă. Dezamăgirea a fost pe măsură!
„Ne-am închinat, am zis Doamne, scăpăm de noroiul de pe stradă! A săpat şi şi-au bătut joc de noi, a astupat din nou. Ce este asta? Și noi plătim la stat la fel ca ceilalţi!”, spune o femeie.
„Avem oameni care merg în cârje pe stradă, nu poate trece o salvare, nimic, ne intră noroiul în casă, au venit, au săpat şi vai de mama lor, lasă-i acolo că trăiesc ca în pădure!”, spune înciudat un tânăr.
„(Reporter:) Ați avut vreun strop de asfalt în 50 de ani de când locuiţi aici? Nu. Niciodată!”, spune un bătrân.
Reprezentanţii firmei de construcţii şi-au recunoscut greşeala şi au pus muncitorii să repare strada pe cheltuila companiei.
„Cel de pe excavator n-a ştiut că strada următoare nu e în program şi s-a dus cu săpatul mai departe, după care a trebuit să o astupăm la loc”, a declarat pentru Digi24 Lucian Stanciu, manager la firma de construcții.
Chiar şi aşa, a durat două zile până când muncitorii au reparat strada, timp în care a plouat, iar oamenii s-au afundat în noroi până la genunchi.