Modalitatea legală prin care puteți da altcuiva voucherele pentru biciclete. Precizările Primăriei Capitalei
Data actualizării: Data publicării:
Primăria Capitalei anunță că a luat măsuri pentru a preveni o eventuală comercializare a voucherelor în valoare de 500 de lei pentru achiziţionarea de biciclete sau dispozitive Segway sau Ninebot, dar nu exclude posibilitatea ca dispozitivele să fie cumpărate de altcineva decât beneficiarul voucherului.
Primăria Capitalei spune că prin regulamentul programului „Biciclişti în Bucureşti” au fost luate măsuri pentru a preveni vânzarea voucherelor pentru biciclete, respectiv au fost tipărite pe ele datele personale ale beneficiarului – numele, prenumele, CNP-ul şi a fost menţionat explicit pe ele că nu sunt transmisibile.
Cu toate acestea, municipalitatea precizează că beneficiarului voucherului îl poate însoţi pe eventualul cumpărător la magazin pentru ca voucherul să fie folosit de titular, fiindcă acest lucru este similar cu revânzarea bibicletei şi nu contravine regulamentului, având în vedere că oricum bicicletea va ajunge la un bucureştean care vrea să o folosească.
„În situaţia în care un beneficiar de voucher se oferă să însoţească potenţialul cumpărător la magazin, pentru ca voucherul să fie folosit de titular, conform regulamentului, acest lucru este similar cu revânzarea bicicletei după achiziţionarea cu ajutorul voucherului, ceea ce nu contravine nici regulamentului şi nici scopului Programului, deoarece, în final, o bicicletă va ajunge în posesia unui cetăţean dornic să o folosească”, spune primăria, potrivit News.ro.
Proiectul „Biciclişti în Bucureşti” a fost aprobat în şedinţa CGMB din 30 iunie, iar prin acesta au fost acordate 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei cetăţenilor cu vârsta de peste 18 ani şi cu reşedinţa sau domiciliul în Bucureşti care vor să îşi cumpere o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot.
Înscrierile pentru proiect au început în 24 iulie, când au fost depuse aproape 3.000 de solicitări. Înscrierile au fost suspendate, însă, a doua zi, pentru că au fost procesate într-un timp foarte scurt zeci de mii de cereri. Primăria Capitalei a anunţat atunci că suspendarea va fi valabilă până când vor fi verificate toate cererile şi vor fi eliminate cele care nu corespund regulamentului programului „Biciclişti în Bucureşti”, existând posibilitatea suplimentării numărului de vouchere. Primăria mai menţiona că programul va fi reluat şi în anul următor, iar toţi solicitanţii care au depus cereri în acest an şi nu vor primi vouchere vor rămâne în baza de date a Programului pentru ediţia din 2018.
Proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului de vouchere cu încă 25.000 prin care bucureştenii să îşi cumpere biciclete sau dispozitive Segway sau Ninebot a fost aprobat în luna septembrie a anului trecut, într-o şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), după ce în şedinţa din 30 august proiectul fusese respins.
Unele vouchere date de Primăria Capitalei au fost scoase la vânzare de beneficiarii lor pe OLX. Vânzătorii cereau pe ele între 350 şi 400 de lei. OLX a anunţat, ulterior, că a decis să dezactiveze anunţurile de vânzare a voucherelor.