Mobilizare impresionantă pentru băieţelul care a rămas fără vedere la locul de joacă
Mobilizare impresionantă pentru un băieţel din Gorj care s-a rănit la un ochi în urmă cu două luni, la locul de joacă. Părinţii au strâns, din donaţii online, circa zece mii de lire sterline. Transplantul de cornee care i-ar putea reda vederea copilului de nici patru ani nu se poate face în România. Părinţii îşi pun toate speranţele într-o clinică oftalmologică din străinătate, însă fiecare zi pierdută va face tot mai grea recuperarea.
Favian s-a lovit la ochi într-un loc de joacă din Bumbeşti-Jiu. După mai multe examinări, medicii au ajuns la concluzia că ochiul băiatului este distrus şi doar un transplant de cornee i-ar putea reda vederea. Această operaţie nu se poate face însă în România.
Alexandra Tudor - mama copilului: „Ni s-a făcut internare de o zi, i s-a făcut anestezie generală, o examinare şi ni s-a zis că este nevoie de transplantul acesta de cornee cum scrie şi în biletul de externare”
Părinţii şi-au vândut maşina să poată face toate drumurile spre spitale. Au făcut noi programări la o clinică din Timişoara. Între timp, aşteaptă şi răspuns de la un spital din Turcia, unde se pot face astfel de operaţii copiilor.
Constantin Bobaru - primarul oraşului Bumbeşti-Jiu: „Am înţeles că această intervenţie cu transplant de cornee nu prea este recomandată la un copil la vârsta aceasta. Se poate face la o vârstă când ochiul nu se mai dezvoltă, dar vom rămâne cu acest efort conjugat toţi factorii care putem contribui”.
Cosmin Tudor - tatăl copilului: „În primul rând, să se facă copilul bine. Şi al doilea lucru, să răspundă Primăria pentru ce s-a întâmplat”
Cu ochiul stâng, Favian nu mai vede deloc. Iar acum are nevoie de şi mai multă atenţie.
Alexandra Tudor - mama copilului: „Trebuie să nu facă efort foarte mult, să nu alerge, să nu plângă, să fie protejat mult mai mult decât a fost înainte”
Cazul este monitorizat de Protecţia Copilului. Între timp, în câteva săptămâni, mii de oameni cu suflet mare au donat pentru ca băieţelul să poată fi operat în străinătate.
Cristina Lia - unul dintre organizatorii acţiunii caritabile: „Vreo 9.700 şi ceva de lire. Până la zece mii de lire s-au strâns. Poate că banii nu vor ajunge, dar noi vom susţine copilul până la capăt!”
La două luni de când s-a produs incidentul, părculeţul a fost modernizat. Inclusiv leagănul ruginit de care s-a lovit copilul a fost reparat şi vopsit.
Părinţii au depus plângere penală împotriva Primăriei şi vor cere daune în instanţă pentru chinul prin care trece copilul lor. Pentru că s-a confirmat că locurile de joacă din oraş erau periculoase, comisarii de la Protecţia Consumatorului au amendat Primăria cu 35.000 de lei, au închis toate parcurile şi au cerut remedierea problemelor.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News