Potrivit ministrului, acest lucru ar însemna externalizarea serviciilor de îngrijre a bătrânilor, respectiv „implicarea mai activă a ceea ce înseamnă societate civilă”, informează Mediafax.
„Vorbim despre linii de îngrijire a persoanelor vârstnice, care ar trebui să se axeze mai mult pe îngrijire la domiciliu. Viziunea mea este să mergem mai mult pe îngrijre la domiciliu. Sunt o serie de programe, pe care le-am găsit prin fonduri europene, de sprijinire a tututror întreprinzătorilor, că sa putem să finanţăm aceşti angajatori”, a mai spus Rovana Plumb.
În acelaşi context, ministrul Muncii a spus că persoanele care îngrijesc rude vârstnice trebuie să primească sprijin financiar, la fel cum se întâmplă în cazul celor care iau în îngrijire copii.
Rovana Plub a adăugat că ia în calcul instalarea de camere de supraveghere în centrele de plasament pentru copii şi în cele pentru bătrâni, pentru a preveni abuzurile la care ar putea fi supuşi aceştia.
„Poate fi luat în calcul (proiectul de instalare a camerelor video - n. r.), însă nu aş vrea să mă pronunţ în momentul de faţă şi să spun categoric da, pentru că trebuie să mă uit la cheltuielile bugetare. Prin Programul Operaţional Capital Uman, eu cred că pe componenta incluziunii sociale şi a reducerii sărăciei, unde avem alocaţi 20%, conform regulilor europene, se poate face un astfel de program. Costul lui sper să nu fie foarte mare, dată fiind viziunea noastră de a merge cât mai mult spre îngrijirea la domiciliu”, a declarat Ministrul Muncii.
Poliţia a început o anchetă la Centrul de plasament nr. 3 din Galaţi, acolo unde câteva angajate au fost înregistrate în timp ce îi loveau şi îi înjurau pe copii.