Prezentările ar fi trebuit poate să îi facă pe preşedinţii de asociaţii de locatari să uite că motoarele nu sunt pornite şi că de peste trei săptămâni fac duşuri reci.
Vasile Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de proprietari din Braşov: „Întâlnirea noastră va face bine şi le va arăta braşovenilor că ceea ce au ei nevoie la robinet există aici. Îi îndemnăm să mai aibă răbdare şi să aşteptăm zile mai bune, în care se va soluţiona problema.”
Compania are în acest moment gazul oprit pentru că nu a avut bani să plătească facturile. Asta după ce firma Consiliului Local, care deţine reţeaua de distribuţie, a strâns datorii de aproape 20 de milioane de lei către producătorul de agent termic.
Costel Vieriu, administrator: „Oamenii sunt foarte revoltaţi, pentru că noi suntem cu plata la zi, nu avem nicio datorie.”
Bogdan Banu, directorul comercial al companiei producătoare de agent termic: „Este vorba de o problemă de câteva ore ca să refurnizăm, dar asta în condiţiile în care plăţile vor fi fost făcute.”
Răzvan Popa, consilier local: „Ne vom învârti într-un cerc vicios foarte mult timp dacă sistemul este gândit în acelaşi fel, adică: partea productivă, partea profitabilă, să fie în zona privată, iar partea cu pierderi să rămână în zona publică, adică în zona Primăriei.”
Nu la fel de optimişti sunt oamenii care încălzesc apa pe aragaz de câteva săptămâni.
Localnicii de la Braşov ar putea avea apă caldă la robinete la sfârşitul lunii viitoare.