La intrarea într-o comună din Olt tronează un monument care are în vârf cifra 8 înconjurată de opt ași. Iar într-un sat a fost montată o replică a celebrului turn Eiffel. Edilul are explicații: comuna se numește Optași, iar satul Paris.
De cum intri în localitatea Optaşi din judeţul Olt te întâmpină 8 cărţi de joc. Opt aşi. Ideea inedită îi aparţine primarului, care s-a gândit cum să scoată din anonimat comuna pe care o conduce.
Localnic: Pe vremuri, acum 200 de ani... Păi aşa se numea, 8 aşi, ăştia jucau poker.
Iar la doar câţiva kilometri depărtare, în satul Paris ce aparţine tot de comuna Optaşi, călătorul se poate minuna de o miniatură a Turnului Effel, făcut artizanal, din fier forjat și vopsit în negru. Localnicii trec zilnic pe aici... dar puţin ştiu ce reprezintă.
Localnic: Nişte băieţi de la Slatina au venit... Satul ăsta de pe râul Vedea i-au spus în batjocură Paris.
Alţii, mai romantici, ştiu povestea turnului.
Localnică: Se numeşte satul Paris și este turnul Elfel, chiar dacă nu ştiu să pronunţ. Să ne bucurăm şi noi să nu ne ducem în altă parte şi ne uităm şi zicem: bă, s-a făcut şi aici ca la Paris.
Localnic: Ceva legătură cică ar avea au fost nişte francezi, dar nu ştiu legenda satului. E ceva frumos de ce să... Decât bălării mai bine ăla.
Marin Scurt, primarul din Optaşi: „După cum aţi văzut, denumirea localităţii este Optaşi, făcând o legătură opt aşi, de la cărţile de joc. M-am tot gândit să profităm de denumirea localităţii, care e unică în România.”
După cum se poate observa cele opt cărţi de joc au deasupra o tabelă electronică pe care se derulează, cu led-uri roşii, urarea de "Bine aţi venit!".
Puţine comune îşi permit un asemenea lux. Cărţile de joc de la intrarea în Optaşi şi Turnul Eiffel din fier forjat au costat 55.000 de lei.