„Uitaţi, afară sunt 25 de grade, caloriferul merge cu geamul deschis, îmi permite să usuc şi aceste plante medicinale.”
Conducerea CET Hidrocarburi Arad, societatea care distribuie căldura în oraş, spune că nu poate face nimic până când consilierii locali nu vor modifica hotărârea adoptată acum 8 ani.
Maria Plaveţi, purtător de cuvânt CET Hidrocarburi Arad: „Va trebui să existe un proiect care să modifice această hotărâre.”
***
Preşedinte de bloc: „E o marfă care ni se îndeasă pe gât cu forţa, de care eu n-am nevoie!”
***
Proprietar: „Îmi pare rău că plătesc degeaba că n-am nevoie de ea.”
Ovidiu Moşneag a fost consilier şi în vremea în care a fost adoptată hotărârea care îi obligă la risipă pe arădenii racordaţi la reţeaua centralizată de încălzire. Nu îşi aminteşte de ce a fost aleasă această dată de 15 aprilie.
Ovidiu Moşneag, consilier local: „N-aş putea spune cu exactitate dacă atunci era altfel vremea. Dar cu certitudine pot să vă spun că a fost solicitarea conducerii Societăţii Comerciale în acest sens..”
***
Marin Lupaş, consilier local: „Cel puţin la anul viitor va trebui să iniţiem un amendament legat de acest subiect.”
Cu aproape 300 de lei, preţul unei gigacalorii, Aradul este pe un loc fruntaş în ţară în ceea ce priveşte preţul agentului termic plătit de populaţie. După 15 aprilie, nu este sigur că va fi oprită căldura încă din prima zi, pentru că mai trebuie respectată o condiţie: trei nopţi consecutive temperatura exterioară trebuie să fie peste 10 grade.