Peste 300 de oameni au căzut victime în mai puţin de un an în cele mai periculoase intersecţii din Bucureşti. Poliţiştii au făcut harta neagră a celor mai periculoase zone: sunt aproape 50 de puncte în care semnele de circulaţie mascate de copaci sau de stâlpi şi grabă inutilă a şoferilor îşi împart vină pentru accidente teribile.
Intersecţia dintre Splaiul Independenţei, Şoseaua Orhideelor şi Grozăveşti este zona cu cele mai multe accidente rutiere din Bucureşti. Exasperaţi de un semafor care stă puţin pe verde unii şoferii se încumetă să treacă şi când se face roşu: apar şi accidentele, spun poliţiştii. 10 coliziuni periculoase doar anul trecut.
La nici doi kilometri de centrul Bucureştiului, intersecţia dintre străzile Toamnei şi Mihai Eminescu a trimis 16 oameni la spital anul trecut. Şoferii nu au cum să vadă semnul de cedează trecerea.
„Semnele de circulaţie sunt amplasate în spatele unui stâlp de iluminat public, stâlp la care mai ste ataşat încă un stâlp. Mai avem şi un pom aici”, afirmă Sorin Ene, pilot.
Semnele accidentelor rutiere sunt vizibile şi la intersecţia bulevardului Barbu Văcărescu cu Şoseaua Glucozei. În medie, în fiecare luna, a fost rănit un om acolo în accidente rutiere.
„Cinci accidente rutiere au avut loc aici. Asta se vede cu ochiul liber. Stâlpi îndoiţi, aici avem o presemnalizare pentru ceea ce se pare că este un semafor în care a intrat un autoturism”, relatează Laurenţiu Rădulescu, reporter Digi24.
Aici şoferii nu au răbdare să aştepte în coloana culoare verde a semaforului. Este şi cazul acestui echipaj al poliţie.
În încercarea de a-i face pe şoferi să priceapă că îşi pun singuri viaţă în pericol, poliţiştii de circulaţie din Bucureşti au făcut harta celor mai periculoase zone din Bucureşti. 48 de intersecţii apar pe lista neagră.
„Punctul negru este intersecţia sau stradă unde s-au produs cel puţin trei accidente, având aceeaşi cauza de producere”, afirmă Andra Arsintescu, de la Brigada Rutieră Bucureti.
Bucureştiul este în topul oraşelor europene cu cele mai multe accidente rutiere. Nici în oraşele de provincie şoferii nu sunt scutiţi de pericole. România ocupă al locul al doilea în Europa după numărul celor care pier în accidente rutiere: 97 de persoane decedate la un milion de locuitori.