FOTOGALERIE. Parcul Moghioroș, reabilitat cu 16 milioane de euro, arată deplorabil
Data publicării:
După doi ani de la redeschidere și o investiție de 16 milioane de euro, Parcul Drumul Taberei (Moghioroș) arată deplorabil. Un telespectator Digi24 ne-a trimis fotografiile făcute chiar de Paște și a descris problemele cu care se confruntă parcul Moghioroș.
„La momentul actual, parcul se află într-o stare deplorabilă”, ne-a scris Andrei Ghinescu.
El arată că aleile de pietriș „se prezintă jalnic”, iar „faimoasele sere sunt nişte schele metalice lăsate în paragină”.
Telespectatorul nostru precizează că, pe pistele de biciclete, toate obstacolele sunt deteriorate, la fel și băncile din Skate Park. El mai spune că zona de fitness/terenuri de sport este zona cea mai afectată.
„Toate aparatele de fitness sunt rupte sauau părți lipsă, gardul înalt de sârmă ce împrejmuieşte terenurile este rupt în numeroase zone, suprafaţa de pe terenuri este scorojită complet, de plasele de la porţi nici nu mai are rost să discutăm. Amatorii de baschet vor constata că niciunul din panouri nu mai are inel iar pentru aceia care doreau să încerce o partidă de volei, din păcate, nu mai pot ridica fileul pentru că unul din stâlpii de susţinere a dispărut. Ajungem și la mesele de ping pong unde fileurile din sârmă au fost rupte complet sau strâmbate”, precizează Andrei Ghinescu.
Iar acestea nu sunt singurele probleme. În parc se irosește apa, pentru că robineții sunt stricați, iar toaletele pecologice au rămas fără uși. „90% din ele nu mai au ușă”, precizează el.
De asemenea, podul, principalul punct de atracţie, este spart din loc în loc, iar protecţia balustradei este deteriorată și cu porţiuni care lipsesc, lăsând geamul expus.
Modernizarea parcului a costat 75 de milioane de lei, bani europeni. Primăria Sectorului 6 a contribuit cu puţin peste un milion de lei.
De altfel, Curtea de Conturi a arătat într-un raport din 2016 că reamenajarea Parcului Drumul Taberei este un exemplu de fundamentare nejudicioasă a cheltuielilor pentru amenajare spații verzi, deoarece, nu numai că nu a fost amenajat un spațiu verde nou sau unul degradat, ci au fost distruse în totalitate și investițiile anterioare de peste trei milioane lei.
Investiţia din Parcul Moghioroş este cea mai mare de acest fel făcută în București și singura finanțată din fonduri europene.