În parcarea Regiei de Transport, cea care se ocupă cu ridicările auto din Craiova, a fost linişte. Anul trecut au fost ridicate de pe străzile Craiovei aproximativ 2.000 de autoturisme parcate neregulamentar. Ieri însă, angajaţii serviciului de ridicări auto au stat pe tuşă. Liniştea de la Regia de Transport a contrastat puternic cu haosul de pe străzile din centrul Craiovei.
„Șoferii parchează chiar și pe trei rânduri și ocupă de multe ori cel puțin o bandă de circulație”, transmite corespondentul Digi24 Andrei Marinaș.
Şoferii găsesc rapid explicaţii.
„Dacă nu sunt locuri de parcare, străzile sunt așa cum sunt, ba e blocată aia de acolo, ba aia de acolo... mai parchezi și așa”, spune un șofer.
Decizia dată de Curtea Supremă nu este pe placul primarului din Craiova.
„La Craiova am înjumătăţit taxa de ridicare a maşinilor. Ideea nu este să penalizezi cetăţeanul astfel încât să nu poată să plătească această ridicare de maşini, ci să disciplinezi un pic traficul”, e de părere Lia Olguța Vasilescu.
„Până la apariția în Monitorul Oficial a deciziei ICCJ nu o să se mai ridice mașini decât la solicitarea expresă a Poliției, pentru cazuri de forță majoră”, spune Marcel Tănăsescu, directorul RAT Craiova.
La Timișoara șoferii s-au bucurat degeaba, firma de ridicări auto îşi va face în continuare treaba.
„Scapi de stresul că s-ar putea să nu-ţi mai găseşti maşina. Oricum trebuie luată o măsură cu cei care parchează neregulamentar”, spune un șofer.
„Scap de un stres. Unde o las nu mai mi-e frică că mi-o ridică şi amenzile oricum erau foarte mari la ridicat”, spune un alt șofer.
„Aşteptăm decizia Înaltei Curţi de Casaţie să se publice în Monitorul Oficial şi în funcţie de asta vom lua o hotărâre. Părerea mea este că în Timişoara se procedează legal”, spune Ionel Ursu, directorul Timpark.
În anul 2014, firma a ridicat peste 700 de maşini pentru care a încasat 370.000 de lei.