Fenomen neaşteptat în carantină: De ce ies şobolanii pe străzi în timpul zilei în această perioadă

Data publicării:
sobolan

Fenomenul a fost observat în Cartierul Francez din New Orleans, dar nu numai. Iar specialiştii spun că un astfel de fenomen este normal, deşi multă lume nu se aştepta ca restricţiile impuse de pandemia de COVID-19 să aibă astfel de efecte.

Dar specialiştii spun că nu este nicio surpriză că şobolanii, care sunt în general rozătoare nocturne şi nu foarte des întâlnite pe străzi în timpul zilei, au ieşit la lumină în această perioadă.

Explicaţia constă în faptul că în multe oraşe coloniile de şobolani depind de turişti şi gunoaiele depuse peste noapte de restaurante sau magazine. Atunci când acestea dispar, aşa cum este cazul în această perioadă, rozătoarele sunt înfometate şi ies pe străzi în căutarea de mâncare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În Marea Britanie, Asociaţia Naţională a Tehnicienilor Deratizare a avertizat în această lună că „închiderea şcolilor, a pub-urilor, a restaurantelor, a hotelurilor, obiectivelor turistice şi a altor locuri publice pentru a impune distanţarea socială va avea consecinţe nedorite”, scrie BBC News.

Şobolanii sunt animale care se adaptează foarte uşor, iar atunci când sunt înfometaţi „pot parcurge o distanţă destul de mare şi pot ajunge într-un cartier care până atunci nu avea astfel de probleme”, a explicat un renumit rodentolog pentru BBC.

Experţii spun, însă, că nu trebuie să ne îngrijorăm că oraşele vor ajunge să fie suprapopulate de şobolani în această perioadă.

Motivul este că în cazul coloniilor de şobolani, lipsa hranei duce la apariţia canibalismului şi rozătoarele se vor mânca între ele, ducând astfel al o echilibrare a numărului.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri