„Dacă doriţi să lăsaţi un bacşiş merge la unitatea respectivă, acolo se bate bacşişul şi gata”, spunea luni ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici.
Cătălin Bălan, reporter Digi24, a vrut să afle ce se întâmplă dacă urmează sfatul ministrului.
Mai întâi, își comandă telefonic o pizza.
- Sunt Elena, cu ce vă pot servi?
- Bună ziua, aş dori o pizza Chiken Bacon medie
- Blatul cum să fie pufos, crocant sau italian?
- Mai subţire...la redacţia Digi24 aş dori.
***
Pizza a ajuns la redacție, rămâne să facem plata. Bineînţeles, cu bon fiscal.
Curier: 28 de lei.
Reporter: Păstraţi 5 lei.
Curier: Aaaa...nu am posibilitatea să vă dau bon decât pe comanda dumneavoastră.
Ca să facem totul ca la carte, ne oferim să luăm un taxi şi batem drumul până la restaurant pentru bonul fiscal.
Reporter: O să vă dau 5 lei când mergem la sediu. Putem merge la sediu cu dumneavoastră?
Curier: Dacă doriţi să mergeţi, da! Sunt bineveniţi, dar nu am posibilitatea să vă dau bon.
Comandăm un taxi.
- La comandă?
- Da! Urmăriţi maşina aia...era o maşină care transportă pizza mai în faţă.
Ajungem la sediul pizzeriei.
Reporter: Am achitat nota, deci nu e problemă de notă, dar vrem să achităm şi un bacşiş pentru domnul. Dar vrem şi bon fiscal pentru asta.
Casier: Din păcate nu se poate să oferim bon fiscal pentru şpaga pe care doriţi să o lăsaţi. Dacă doriţi, puteţi să îi lăsaţi colegului pur şi simplu.
Concluzie: După o oră şi jumătate de când am comandat pizza, singurul câştig al acestei zile sunt aceste două bonuri, pentru că deşi pizza a costat 28 de lei, am plătit aproape dublu cu tot cu drumurile. Iar între timp, pizza s-a răcit.