30 octombrie 2015. O noapte de coșmar, care a schimbat vieți. Sau, pur și simplu, le-a curmat. La trei ani după COLECTIV, s-a născut spectacolul „153 de secunde”.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Ioana Păun, regizor: E ca o ședință la terapie după care nu pleci cu zâmbetul la urechi, ci cu niște teme de casă și de gândit, și de confruntat.
Punctul de plecare, în scrierea scenariului, au fost întâlnirile cu 8 dintre supraviețuitori. Un demers dificil. Oamenii care au scăpat din infernul fierbinte al clubului au trecut, apoi, prin infernul rece și meschin al prejudecăților celorlalți. Catalogați de mulți drept „sataniști”, au găsit ignoranță și cruzime acolo unde trebuia să fie empatie.
Alice Mihalache, actriță: Asta a declarat și Cristian Matei, că s-a confruntat că aspectul ăsta. Povestea că soția lui, cât a fost el în spital, trei luni, în Tel Aviv, primea tot felul de mesaje: „Dă-l dracu, să moară!”, „Să moară odată, nu înțeleg de ce mai e în viață”.
Ioana Păun pune o oglindă în fața unei generații. Fără menajamente. Doar așa putem descoperi cine suntem, dincolo de măști și profiluri de Facebook.
Ioana Păun, regizor: Am încercat să restabilesc, cumva, contactul cu realitatea, cu noi înșine, cu istoria noastră, să vedem ce am mai putea depăși, din lucrurile care nu ne plac la noi.