Video Delăsarea care poate duce la inundații. Blocurile uriașe de beton „uitate” de 5 ani într-un râu
Data actualizării: Data publicării:
Ploile aduc inundaţii, apele distrug totul în cale, localnicii refac ce pot şi cam atât. Se întâmplă în mai multe zone ale țării şi nimeni nu face nimic pentru a-i proteja pe oameni.
Iată şi un exemplu: în judeţul Gorj, la aproape 5 ani de când o viitură a făcut ravagii în orașul Novaci, autoritățile nu au învățat nimic. Şi nici nu au făcut nimic. Mai multe blocuri de beton, aduse de viitură, sunt în acelaşi loc în care au rămas după ce apele s-au retras. Iar în acest moment pericolul unei inundaţii este crescut.
Blocurile de beton sunt periculoase pentru că, dacă va crește debitul râului și va veni o viitură, ele se vor comporta ca niște baraje.
Ministrul Apelor a fost în zonă luna trecută și le-a dat un ultimatum celor de la Serviciul de gospodărire a apelor să rezolve urgent această problemă, în cursul verii, când nivelul apei va fi mai scăzut.
Până acum, autoritățile au spus că nu au avut bani și utilaje cu care să ridice bucățile de beton.
Un alt exemplu este podul de cale ferată de pe râul Tărlung, din apropierea comunei Budila din județul Brașov, prăbușit în iunie 2018. După aproape un an, arată exact la fel.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Patru persoane și-au piercut viața și aproape 300 de case au fost distruse în urma inundațiilor din ultimele ziule. Judeţele din sudul şi din estul țării sunt cele mai afectate. Iar pericolul nu a trecut încă. Meteorologii şi hidrologii continuă să dea coduri de vreme rea.