„S-a dat o singură dată pe tobogan, după care a venit în fugă la mine speriat şi ţinându-se de fesă dreaptă şi m-am uitat, era plin de sânge şi sfâşiat de sus până jos”, spune mama copilului, Cristina Lupu.
Femeia a dus copilul imediat la spital, iar băieţelul a avut nevoie de şase copci.
„S-a efectuat de către cei de la cabinetul de chirurgietoaleta plăgii, pansament, sutură, după anestezie locală şi vaccinare antitetanică”, spune Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Târgovişte.
După ce s-a asigurat că fiul său este în afara oricărui pericol, tatăl copilului a vrut să vadă toboganul vinovat.
„Bineînteţes că toboganul nu mai era, am rămas şocat, l-au ridicat imediat”, spune Laurențiu Lupu.
Întreţinerea parcului ţine de o firmă aflată în subordinea consiliului local. Autorităţile spun însă că nimeni nu a raportat incidentul şi că, dacă într-adevăr s-a întâmplat ceva, atunci vina aparţine doar copiilor şi părinţilor.
„Din sursele pe care le avem, nu cunoaştem în acest moment aceste detalii. Am înţeles că aceste tobogane au fost deteriorate de către copii, iar pe plăcuţele respective scrie că în caz de deteriorare, locurile de joacă nu pot fi folosite”, spune Alina Dumbravă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgovişte.
„Eu azi am făcut plângere penală la Parchet, n-o să lăsăm la modul ăsta, o să mergem mai departe”, spune însă tatăl copilului.
În 2009, tot la Târgovişte, un copil de 6 ani a murit într-un loc de joacă, după ce a căzut cu tot cu leagănul în care se afla. Responsabili au fost găsiţi mai mulţi angajaţi din Direcţia de Construcţii, aflată de asemenea în subordinea Primăriei. Un maistru a fost condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare, dar pedeapsa a fost înjumătăţită de Curtea de Apel Ploieşti.