Aproape o sută de copii s-au născut de Paşte în Capitală. Se spune că cei care vin pe lume în această perioadă vor avea noroc toată viaţa. Cele mai fericite mămici sunt cele care şi-au putut ţine copilul în braţe, în noaptea de Înviere.
Iulia Chelaru are 27 de ani. Este însoţitoare de zbor în Emiratele Arabe Unite şi a venit special în România ca să nască. Anisa, fetiţa ei, a venit pe luma în noaptea de Înviere.
„Doctorul mi-a zis în timp ce mă ducea sus la blocul operator că dacă eu cred în religie, o să înţeleg copiii născuţi în zilele acestea de Paşte, şi de Crăciun, sunt mai norocoşi. Aşa că eu cred că ea avrut să aibă tot norocul”, spune Iulia Chelaru, mamă.
În noaptea de Înviere, la Maternitatea Polizu s-au născut doi copii, iar în prima zi de Paşte zece. În total, 4 fete şi 8 băieţi.
„Starea nou-născuţilor este stabilă, iar părinţii sunt fericiţi. O tradiţie a poporului român e să se pună un nume de sfânt din ziua respectivă sau din zilele imediat învecinate”, afirmă Gabriel Saveliev , medic ginecolog la Polizu.
La spitalul Cantacuzino din Capitală sunt internate patru proaspete mămici. Toate sperau să aducă pe lume bebeluşii într-o zi de săbătoare.
„Sper să fie mai înţelepţi, să fie toleranţi, să fie oameni buni, de fapt asta ne dorim pentru toţi copiii, superstiţii sunt, că sunt mai speciali”, afirmă Mirela Stocklosa, medic neonatolog la Spitalul Cantacuzino.
Majoritatea mămicilor care nasc de Paşte îşi botează copiii Cristina sau Cristian.