„Aţi reuşit să puneţi în evidenţă o realitate care există încă din 2005 de când noua lege a adopţiei a început să fie implementată. Noi am remarcat că în maternităţi se întâmplă fapte cam cum le-aţi relatat dumneavoastră”, a spus, la Digi24, Teodora Bertzi, membru al Colegiului Director pentru Combaterea Discriminării.
„Este inacceptabil ca un om care lucrează într-o maternitate să nu ştie că există o lege, că la nivelul fiecărei maternităţi trebuie să existe un asistent social şi orice problemă identificată pe parte socială trebuie s-o sesizeze”, a spus, într-o intervenție telefonică la „Jurnalul de seară”, Elena Tudor, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.
Bebeluşii abandonaţi în maternităţi sau nedoriţi de părinţi sunt marfă de vânzare, cu asistente sau moaşe drept intermediar. Familia Georgianei, o fetiţă din Dâmboviţa, a dat-o unor străini pentru 2.000 de lei.
Ce spune psihologul Mirela Zivari despre Cazul „Georgiana”, în fișierul video de mai sus
Din fericire, în rolul cumpărătorilor au fost reporterii Digi24, care realizau o anchetă jurnalistică. După ce au dovedit implicarea asistentelor şi a părinţilor în tranzacţia ilegală şi imorală, au anunţat poliţia, care a prins în flagrant familia când lua banii.
După ce cazul a fost mediatizat, reprezentanții Protecției Copilului au decis să îi ridice pe cei patru copii care mai rămăseseră la această familie din Dâmbovița și să îi dea în îngrijirea asistenților maternali.
Fetița se simte din ce în ce mai bine
Internată la secția de pediatrie a spitalului din Moreni, Georgiana se simte din ce în ce mai bine. Mănâncă foarte bine, iar starea sa de sănătate se ameliorează constant, spun medicii.
Fetița urmează să fie externată, cel mai probabil, atunci când se va găsi un asistent maternal care să o ia în îngrijire atât pe ea, cât și pe cei patru frați ai săi.