Administratorii cantinei din curtea şcolii, locul în care au mâncat elevii, au fost amendaţi de Direcţia de Sănătate Publică şi de inspectorii sanitar-veterinari cu 4.000 de lei pentru că nu au respectat regulile de igienă în bucătărie, nu au făcut triajul personalului care lucrează cu alimente şi nu au păstrat mostre din meniu.
Ancheta este însă departe de a fi încheiată. Cantina a fost închisă şi nu va fi redeschisă până când nu se va şti exact de la ce s-au îmbolnăvit copiii.
39 de elevi cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani au ajuns în ultimele trei zile la spitalele din Piteşti cu toxiinfecţie alimentară, după ce joi au mâncat la şcoală mămăligă cu brânză şi pui la cuptor. Toţi sunt elevi ai aceleiaşi şcoli din Piteşti.
16 dintre ei, diagnosticaţi cu adenovirus, au rămas în continuare sub supraveghere medicală.