Clădirea construită în anii '70 nu a fost reabilită niciodată şi arată ca o casă părăsită: tocurile uşilor sunt distruse, toaletele sunt mizerabile, iar pereţii au cedat în faţa mucegaiului şi a infiltraţiilor de apă. Când vine vorba de responsabilitate, Consiliul Judeţean Mehedinţi, proprietar pe mai puţin de un sfert din clădire, şi medicii care au cumpărat încăperi în imobilul respectiv, aruncă vina unul pe altul.
Din tavanul policlinicii din Drobeta Turnu-Severin curge apă cu rugină, pereţii sunt scorojiţi, toalelte sunt murdare, iar geamurile sparte nu au fost înlocuite. În aceste condiţii, sute de pacienţi vin zilnic să se trateze.
Pacient: „Parcă nu ai intra într-un spital, parcă ai intra într-o casă părăsită.”
Pacient: „Policlinica groazei! Suntem de pomină. Unde sunt banii noștri? Pentru că plătim asigurări de sănătate.”
Cladirea veche de peste 40 de ani nu a fost reabilitată complet niciodată. Tocăria și zidurile sunt distruse, în calorifere nu este agent termic şi, în plus, tavanele au fost măcinate de infiltrațiile de apă.
Clădirea a fost până acum câţiva ani administrată integral de Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu-Severin. Apoi, proprietarul, Consiliului Judeţean Mehedinţi a scos la vânzare cabinetele medicale. Aşa se face că acum funcţionează aici cabinete ale medicilor de familie, cabinete stomatologe, dar şi instituţii publice.
Liviu Mazilu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi: „Toate spațiile care sunt acolo sunt proprietate privată. Consiliul Județean nu poate interveni în această chestiune.”
Roxana Urse, medic de familie: „Se lasă treaba de pe unii pe alții.”
Nici Direcţia de Sănătatea Publică Mehedinţi nu a luat măsuri.
Codruţa Vochescu, purtător de cuvânt DSP Mehedinţi: „Toate cabinetele au autorizație de funcționare și sunt conforme din punct de vedere igenico sanitar.”
Până cei implicaţi se vor înţelege, pacienţii sunt nevoiţi să suporte condiţiile.