O actriță lansează un atac dur la adresa premierului Mihai Tudose, după acesta i-a criticat pe părinții care nu-și vaccinează copiii. Mesajul actiței Ani Crețu a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare.
Ani Crețu, actriță la teatrul Ion Creangă, are un copil de patru ani și patru luni și susține că micuțul a avut probleme de sănătate din cauza vaccinurilor.
După ce premierul a vorbit despre vaccinarea obligatorie, actrița lansează în spațiul public un mesaj dur:
„Declarația domniei voastre încalcă toate drepturile pe care Constituția României mi le oferă! Declarația domniei voastre mă lezează în mod direct și instigă la vânătoare de "nesupuși", ceea ce contravine ființei umane, a dreptului de a dispune de mine însămi și de a de a-mi exercita datoria de părinte! În primul rând: vă decad EU din funcția de Premier al țării MELE! Sunteți în acea funcție pentru că eu am votat!”, scrie Ani Crețu.
„Copilul MEU este al MEU al meu în totalitate până la 18 ani, după care își aparține siesi. Eu l-am primit în DAR de la Dumnezeu. Ființa umană nu aparține nimănui în afară de părinți, nicidecum unei "entități" numită statul! (scris cu litere mici), căci el există prin mine, prin noi, cetățenii acestei ţări!!! Statul NU este un uter comun, o mamă surogat ce ne dă copiii spre creștere. Copilul aparține celor care îl iubesc, îl apără, îl hrănesc - părinților lui. Primul ministru NU poate confisca o ființa umană căci ființa umană este liberă (vezi Drepturile Omului). Primul ministru NU are dreptul să se pronunțe în privința mea ca părinte, întrucât el nu este abilitat să vorbească despre asta. Primul ministru are obligații și NU drepturi”, se arată în mesajul actriței.
Premierul Mihai Tudose a criticat, miercuri, în termeni foarte duri refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copiii, el vorbind chiar despre decăderea din drepturile părinţeşti.
”Din punctul meu de vedere personal, vă spun că acel părinte care refuză vaccinarea şi pune în pericol inconştient viaţa copilului, decide el asupra copilului, dacă face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecţia copilului... Alţi părinţi sunt decăzuţi din drepturi pentru fapte mult mai puţin grave. Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti”, a spus Mihai Tudose.