Tratament minim invaziv avansat, pentru o afecțiune deosebit de gravă

Data actualizării: Data publicării:
Advertorial Digi Articol sustinut de SANADOR

Stilul de viață nesănătos și sedentar este principalul factor de risc în apariția cancerului colorectal, cel mai frecvent tip de cancer în România, potrivit statisticilor Globocan. Deși mai rar întâlnit decât cancerul de colon, cel rectal afectează serios calitatea vieții pacientului, pentru că, dacă este diagnosticat în stadii avansate, necesită deseori o intervenție chirurgicală complexă, mutilantă, urmată de montarea unei colostome. De aceea, măsurile de prevenție sunt esențiale, la fel și investigațiile recomandate pentru screening, chiar și în lipsa simptomelor - în special colonoscopia însoțită de o biopsie, care permite stabilirea unui diagnostic precoce.

După confirmarea diagnosticului, tratamentul chirurgical al cancerului de rect se poate realiza în mai multe moduri: clasic (deschis), laparoscopic sau robotic, iar chirurgul va stabili care este cea mai potrivită abordare pentru fiecare pacient în parte. Pentru cancerul de rect, abordul minim invaziv este mai eficient decât chirurgia clasică, din toate punctele de vedere, iar chirurgia robotică este de preferat celei laparoscopice. Astfel, ori de câte ori este posibil, tratarea cancerului de rect prin chirurgia robotică va asigura o recuperare mai rapidă a bolnavului, cu un risc mai scăzut de complicații.

Chirurgia robotică este o versiune avansată, mult mai performantă, a laparoscopiei, care îi permite chirurgului să realizeze rezecții mai precise, cu respectarea marginilor de siguranță oncologică, protejând cât mai mult țesuturile sănătoase din vecinătate. Astfel, riscul de recidivă sau de metastaze este mai redus, iar în același timp poate fi păstrată o parte mai mare din rect sau din colon, asigurând astfel o mai bună calitate a vieții pacientului.

Printr-o intervenție robotică, indicată în anumite cazuri de cancer rectal mijlociu și inferior, poate fi evitată necesitatea unei colostome, fiind păstrate orificiul anal și funcția urinară normală. Operațiile de colon și rect sunt o provocare chiar și pentru chirurgii cu experiență, pentru că pelvisul este o zonă anatomică îngustă, greu accesibilă, de aceea instrumentele chirurgicale robotice, care sunt flexibile, ajută foarte mult în realizarea tratamentului.

Alte avantaje importante ale sistemului robotic sunt eliminarea tremurului involuntar al mâinii chirurgului și furnizarea unei imagini tridimensionale a câmpului operator, la o rezoluție deosebită. De asemenea, robotul chirurgical permite disecția unor grupuri ganglionare dificil de accesat altfel, procedura fiind necesară pentru stadializarea bolii și îmbunătățirea prognosticului.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții diagnosticați cu cancer rectal pot beneficia de intervenții chirurgicale robotice, realizate cu sistemul da Vinci Xi, cel mai avansat model disponibil în prezent. Sistemul robotic este indicat pentru o gamă variată de afecțiuni oncologice (ginecologice, urologice, digestive), datorită abordului minim invaziv și preciziei superioare a manevrei chirurgicale, cu rezultate bune pe termen lung.

Echipa medicală de la Spitalul Clinic SANADOR, formată din chirurgi oncologi cu experiență îndelungată și supraspecializare în proceduri endoscopice și minim invazive, va stabili care este cea mai bună metodă de intervenție pentru fiecare pacient, în funcție de stadiul bolii, localizarea tumorii și alte afecțiuni asociate. Atunci când rezecția minim invazivă nu este posibilă, medicii vor realiza cu succes operații ample, urmate de proceduri de chirurgie reconstructivă, pentru a-i oferi pacientului o viață cât mai normală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Liviu Dragnea, “trădarea” supremă față de PSD: “Presă plătită îl apără pe Ciolacu în cazul Nordis!”
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Elena Lasconi, fotografii cu fiica ei, înainte de alegeri. „Avem multe de învățat de la copiii noștri”
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Tor-M2
Rusia a trimis sisteme antiaeriene Tor-M2 în Belarus. „Un exemplu clar al cooperării noastre fructuoase”
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...